image
Sursa foto: Aleksei Navalnâi urcat în ambulanță pe pista aeroportului din Omsk, după ce i s-a făcut rău în avion Foto: captură TV

Avionul care îl transportă pe Aleksei Navalnâi a ajuns la Berlin

Avionul medical care îl transportă pe opozantul rus Aleksei Navalnâi, aflat în comă după o presupusă tentativă de otrăvire, a aterizat sâmbătă dimineața pe aeroportul Tegel din Berlin, potrivit datelor Flightradar24, citat de digi24.ro.

Avionul, închiriat de un ONG, a decolat în cursul nopții din orașul Omsk, din Siberia, după lungi și intense negocieri cu autoritățile ruse.

Inițial, medicii au spus că starea pacientului este prea precară și nu voiau să permită transferul lui în Germania, unde urmează să fie tratat la Spitalul de Caritate din Berlin, însă în cele din urmă și-au dat acceptul, după apeluri stăruitoare inclusiv din partea Comisiei Europene.

Lui Aleksei Navalnâi i s-a făcut rău în timp ce se afla, joi, la bordul unui avion cu care se ducea spre Moscova. Opozantul băuse un ceai într-o cafenea de pe aeroportul din Tomsk, înainte de decolare. Pilotul a făcut apoi o aterizare de urgență la Omsk, iar opozantul a fost dus la spital, fiind de atunci în comă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: