image
Sursa foto: Getty Images

Petrecere ilegală în casa unui parlamentar din Regatul Unit, întreruptă de poliţie

Un parlamentar britanic a încălcat restricţiile impuse de autorităţi pentru a opri răspândirea coronavirusului, prin organizarea unei petreceri ilegale, scrie The Independent, citat de digi24.ro.

Poliţiştii au venit la casa lui Rob Roberts, parlamentar conservator, după ce au fost anunţaţi de vecini că oamenii intră şi ies din locuinţă. Acolo au descoperit că fusese organizată o petrecere pentru soţia parlamentarului, care împlineşte 40 de ani.

Baloane şi steaguri au fost amplasate în afara locuinţei, iar poliţia le-a cerut petrecăreţilor să părăsească locuinţa. „Ni s-a comunicat că există o încălcare a regulilor de distanţare anti-COVID”, a declarat unul dintre şefii poliţiei din regiunea North Wales. Restricţiile anti-coronavirus din Regatul Unit pun în ilegalitate vizitarea locuinţei altei persoane.

Informaţiile vin în contextul în care principalul consilier al prim-ministrului britanic Boris Johnson este subiectul unui scandal de proporții, după ce presa a dezvăluit că a încălcat restricțiile de circulație în perioada pandemiei.

Dominic Cummings ar fi călătorit de cel puțin două ori în timpul izolării la părinții săi, la 400 de kilometri de Londra, deși soția sa era infectată, el însuși prezenta semne de îmbolnăvire, iar premierul le spunea britanicilor să nu iasă din casă. Duminică, Boris Johnson l-a apărat pe consilierul său într-o conferinţă de presă, sfidând apelurile de a-l demite, apeluri venite inclusiv din partea propriului partid.

Roberts, parlamentarul cu pricina, a anunţat că nu va cere demisia lui Dominic Cummings, consilierul premierului Johnson care a încălcat intenţionat restricţiile în timp ce ştia că este infectat cu coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: