image
Sursa foto: Profimedia

Reacție sfidătoare după marea performanță de la Tiraspol: "Sheriff n-are ce să caute în Champions League"

Sheriff Tiraspol uimește Europa în acest sezon, după ce a ajuns la un singur pas de grupele Champions League.

Cu un lot plin de jucători străini, majoritatea din Africa sau America de Sud, Sheriff a învins clar Dinamo Zagreb în manșa tur din play-off-ul Champions League, scor 3-0, și este la doar un meci de o calificare în premieră în grupele celei mai importante competiții europene.

Cu toate acestea, performanța echipei noastre nu l-a impresionat și pe Dirk Kuyt. Fostul mare fotbalist olandez de la Liverpool, acum analist la o televiziune din țara natală, a avut un comentariu sfidător la adresa lui Sheriff.

"Știu că Champions League este o competiție pentru campioane, dar echipe precum Sheriff Tiraspol nu au ce să caute în ea", a spus Kuyt, la RTL7, citat de croații de la Index.

Fără să ofere un argument concret pentru afirmația sa, Kuyt pare să se refere la faptul că echipe atât de mici, fără o istorie importantă în competițiile europene, nu merită să joace în grupele Champions League, indiferent de rezultatele din preliminarii.

"Evident, Kuyt își dorește să vadă cele mai bune echipe din Europa în competiția de elită. Echipele mici nu-și au locul pentru el, dar, din nefericire, va trebui să le urmărească", a fost reacția publicației SportSport, din Bosnia și Herțegovina.

"Nu a menționat-o pe Dinamo Zagreb, dar motivul său principal este reprezentat de cluburile de nivel scăzut, care nu ar putea face față celei mai puternice competiții din lume. Poate are puțin sens, dar istoria ne-a arătat că, uneori, buturuga mică răstoarnă carul mare", au scris și croații de la Vecernji, după eșecul lui Dinamo Zagreb.

Dirk Kuyt, ajuns la 41 de ani, și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Liverpool, în perioada 2006-2012, în care a strâns 285 de meciuri și 71 de goluri. Atacantul a marcat în finala Champions League din sezonul 2006/2007, pierdută de englezi contra lui AC Milan, scor 1-2.

De-a lungul carierei, jucătorul cu 104 meciuri și 24 de goluri la naționala Olandei a mai jucat la Feyenoord, Utrecht și Fenerbahce.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: