image
Sursa foto: epa

Ucraina: Poliţia a reţinut mai mulţi extremişti de dreapta care protestau faţă de parada LGBT

Poliţia din Ucraina a comunicat că a reţinut duminică 56 de membri ai unor grupări de extremă-dreapta în Kiev care protestau faţă de parada gay, scrie Reuters.

Peste 150 de protestatari de extremă-dreapta au încercat să blocheze rutele pe care urma să aibă loc marşul reprezentanţilor comunităţii LGBT. Poliţia a intervenit pentru a elibera strada şi au avut loc mici confruntări, scrie news.ro.

„Mai mulţi bărbaţi au fost reţinuţi după ce s-au opus şi au folosit gaze lacrimogene împotriva poliţiei”, a comunicat poliţia.

Gruparea de extremă-dreaptă C14 a declarat că poliţia a înconjurat protestatarii şi i-a atacat cu bastoane şi gaze lacrimogene. „Uitaţi-vă cum protejează „minorităţile sexuale” şi încalcă drepturile cetăţenilor obişnuiţi din Kiev”, se arată într-o postare pe Facebook a organizaţiei.

Mai multe persoane au fost reţinute într-o altercaţie separată în apropierea Casei Operei, a precizat poliţia.

Săptămâna trecută, organizaţiile pentru protecţia drepturilor omului au criticat autorităţile pentru lipsa de acţiune faţă de violenţele împotriva minorităţilor etnice, activistelor pentru drepturile femeilor şi persoanelor LGBT.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: