image

Deseară, la Jurnal TV: Dezvăluiri grave despre un dosar de corupție; Sunt vizați angajați ai Inspecției Financiare și Fisc

Acuzații grave la adresa unor instituții și angajați ai statului. Un fost director MoldATSA, Sorin Stati, vine cu dezvăluiri despre un dosar de corupție, despre care afirmă că a fost clasat la comandă. Omul dă numele unor funcționari, care i-ar fi cerut 40 de mii de euro, dar și ale persoanelor care ar fi participat la mușamalizarea acestui caz.

Fostul director MoldATSA povestește în detaliu cum angajați de la Fisc și Inspecția Financiară i-au cerut mită pentru a influența rezultatele unor controale. Unul - 40 de mii de euro, altul - cinci. Despre cum i-a denunțat și despre cum Centrul Național Anticorupție a planificat o operațiune specială pentru a-i prinde în flagrant.

Operațiunea a eșuat din cauza unei scurgeri de informații. Cineva din interiorul CNA i-a anunțat pe bănuiți că sunt urmăriți.

În acest caz ar fi implicați fostul consilier al vicepremierului Iurie Leancă, Alexandru Gherciu, președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, fostul șef al Centrului Național Anticorupție, numit recent la Curtea de Conturi, Viorel Chetraru, fiul unui fost comisar de Chișinău, Ilie Botnari, finul de cununie al oligarhului Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, șeful Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari.

Urmăriți deseară emisiunea Jurnalul Săptămânii, la Jurnal TV, începând cu ora 19:00, pentru a afla detalii despre acest caz.

Citeşte mai mult despre

comentarii: