Vasile Tătaru a declarat pentru Jurnal.md că din cauza Rodicăi Guțu nu se poate angaja în nicio instituție de învățământ din capitală.

„Guțu face parte din mafia directorilor, mafia plicurilor la fiecare sărbătoare. Eu am fost inclus de această doamnă în lista neagră, din cauza ei nu mă pot angaja nicăieri. De trei ori am fost la direcție, am depus și un demers în scris, dar nu a luat nicio atitudine”, spune Tătaru.

Acesta mai menționează că în perioada 16-20 decembrie, Rodica Guțu, împreună cu un grup de directori de școli, ar fi fost într-o călătorie peste hotare și asta exact în perioadă în care sunt organizate tezele semestriale, testele sumative.

„Atunci când profesorii sunt de cele mai multe ori înjosiți că nu pun nota potrivită, ea trebuia să umble prin școli, nu prin deplasări. Interesele personale au fost puse mai presus decât obligațiunile de serviciu”, punctează Vasile Tătaru.

Contactată de Jurnal.md, șefa DGETS, Rodica Guțu, care în aceste momente ar fi în concediu medical, nu a răspuns. I-am trimis mesaj text la sugestia sa, însă la fel nu a răspuns pentru a comenta decizia primarului Ion Ceban și acuzațiile lui Vasile Tătaru.

Amintim că Vasile Tătaru este profesorul care în 2018 i-a adresat o scrisoare publică fostei ministre a Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în care se plângea de faptul că profesorii sunt nevoiți să lucreze mai mult cu hârtiile decât cu elevii.

Carolina Chirilescu