image
Sursa foto: jurnal.md

Replici între Ivanov și Filip: „Ați fost la putere, nu ați știut de pandemie?”; „Noi am plecat, voi ați venit la guvernare”

Schimb de replici între Violeta Ivanov și Pavel Filip astăzi, în plenul Parlamentului. Cei doi deputați, acum opt luni colegi de partid, s-au acuzat de populism în contextul unei propuneri privind depășirea crizei sanitare provocată de COVID-19.

Mai exact, Pavel Filip a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului a Hotărârii cu privire la crearea Comisiei speciale pentru identificarea măsurilor urgente.

„Am văzut cum reprezentanți din toate fracțiunile parlamentare au ieșit cu declarații și propuneri cum să gestionăm această criză. Haideți să facem un test pe noi. Propunem crearea unei Comisii speciale pentru identificarea măsurilor urgente privind depășirea crizei sanitare provocată de COVID-19. Această Comisie să se întrunească, să participe toate fracțiunile și timp de o săptămână să vină cu propuneri de urgență. Dacă nu depășim această criză, atunci în zadar discutăm alte probleme”, a declarat Pavel Filip în plenul Parlamentului.

Propunerea PD însă nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi inclusă în ordinea de zi a legislativului.

„Noi cei de la „Pentru Moldova” suntem responsabili și am votat „pentru”. Acum două zile, domnul Filip era la guvernare. După ce ați plecat de la guvernare, veniți cu propuneri de comisie. Până acum nu ați știut de pandemie?”, a menționat Violeta Ivanov.

„Am făcut asemenea propuneri și mai înainte. Dacă este responsabilitate, nu doar în briefinguri, trebuie să facem propuneri constructive. Noi am plecat de la guvernare, ați venit la guvernare, și trebuie să vă fie interesant”, i-a răspuns Filip.

Amintim că, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, PD și-a retras miniștrii din Guvernul Chicu și a anunțat că se retrage de la guvernare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: