image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Stoianoglo ar planifica să ceară Parlamentului ridicarea imunității unor deputați implicați în furtul miliardului

Grupul parlamentar „Pro Moldova” și Partidul „Șor” ar planifica să destrame până la următoarea ședință a Parlamentului actuala majoritate parlamentară, ca să nu fie votată o eventuală solicitare din partea procurorului general de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului. Este reacția Partidul Socialiștilor, după ce azi dimineață încă doi deputați au anunțat că părăsesc PD și aderă la grupul „Pro Moldova”.

Socialiștii susțin că actuala guvernare este supusă unui atac orchestrat și coordonat „de către oligarhii fugari prin Miami și Israel”. „Cetățenii au așteptat mulți ani să se facă dreptate în dosarul furtului miliardului, dar și în cazul Aeroportului concesionat ilegal. Suntem aproape ca adevărul să triumfe, iar banii furați, să înceapă să fie întorși, cu tragerea la răspundere a celor vinovați”, se spune în comunicatul emis de această formațiune.

Totodată PSRM anunță că în cazul destrămării majorității parlamentare este pregătit să meargă la alegeri anticipate.

„Cei care distrug majoritatea parlamentară, cumpărând deputații, cei care vor să arunce țara în haos în perioada crizei pandemice prin demiterea Guvernului Chicu, trebuie să-și asume responsabilitatea. PSRM reconfirmă dorința de a păstra stabilitatea, dar este gata oricând să meargă la anticipate”, se mai spune în comunicat.

Amintim că azi dimineață încă doi democrați au anunțat că părăsesc PDM. Este vorba de deputatul Vasile Bâtcă și Ghenadie Verdeș. Astfel, actuala majoritate parlamentară rămâne cu 52 de deputați PD-PSRM și un deputat neafiliat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: