image
Sursa foto: jurnal.md

OPINII: Platforma DA și PAS scriu în prezent o nouă pagină a politicii din RM

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate scriu în prezent o nouă pagină a politicii din Republica Moldova, iar Andrei Năstase va ști cum să fie primarul tuturor. Sunt opiniile exprimate la ediția de aseară a talk-show-ului Ora Expertizei. Potrivit invitaților la dezbateri, responsabilitatea este enormă, iar echipa lui Năstase nu are timp de pierdut.

„Acest vot ne responsabilizează în lupta deloc ușoară, că avem un an de mandat. Cunoaștem că este posibil și deja primim semnale că o să fie sabotaj. Cunoaștem atitudinea autorităților centrale, cunoaștem ce ne așteaptă din partea socialiștilor, dar oricum responsabilitatea este enormă. Gândurile echipei - la muncă. N-avem timp pentru degajare”, susține Alexandru Slusari.

„Prin ce se deosebește blocul electoral format din PAS și DA: prin faptul că susținerea este total necondiționată și în prim-plan întotdeauna apare interesul național. Ziua alegerilor, 3 iunie pune punctul numai la o perioadă electorală, dar se începe o carte care este complet goală. Schimbarea, dezvoltarea, evoluția, construcția, reconstrucția, etcetera, astea sunt cuvintele pe care trebuie să le folosim în lexicon”, a spus Vladimir Bolea, președinte Organizația Chișinău PAS

„Ar fi cazul ca împreună cu colegii de la Platformă și de la Partidul Acțiune și Solidaritate să avem un dialog unde să discutăm problemele respective fiindcă de fapt timp nu avem și urmează să punem în aplicare, sunt probleme foarte multe, urmează să stabilim aceste priorități. Cel mai important de fapt este realizarea așteptărilor cetățenilor”, a declarat Iurie Țap, deputat PLDM.

„Am început să medităm asupra structurii, asupra politicii de cadre și în câteva zile, consultând pe colegii noștri de la PAS, de la societatea civilă, de la PLDM, că am lucrat toți împreună și decizia cred că va fi luată tot colegial, repede-repede să mergem astfel încât de la validarea alegerilor să nu pierdem niciun minut și să venim deodată și cu echipă, și cu primele priorități”, susține Alexandru Slusari.

Cât privește comunicarea cu angajații din Primărie:

„Eu cred că noul primar, domnul Andrei Năstase, va forma un sistem de comunicare foarte sănătos cu toți angajații. Toată lumea, dar absolut toată lumea trebuie să răsuflece mânicile și să se apuce de treabă. În față este toamna, iarna, deci practic nici nu avem când sta pe gânduri. În următoarea perioadă verbul de bază care trebuie să fie folosit este munca, pe lângă schimbare, deci schimbarea făcută prin muncă”, a spus Vladimir Bolea, președinte Organizația Chișinău PAS.

„Andrei Năstase va munci pentru dânșii, pentru toți locuitorii muncipiului. Dumnealui a menționat că nu va face epurări politice. Evaluarea va fi făcută nu după criteriul politic, dar va fi făcută după criteriul profesionist și meritocratic. Oamenii cumsecade, oamenii care au îndeplinit și au de gând să îndeplinească în continuare fișa de post, obligațiunile sale funcționale, n-au de ce să se teamă. Acești oameni se vor încadra și vor lucra mai departe”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte Platforma Demnitate și Adevăr.

„Primarul general vine în condițiile când avem bugetul aprobat, când avem planul de activitate. Ce trebuie să facă primarul general, să schimbe atitudinea aparatului Primăriei, preturilor. Ceea ce spunea și colegul, noi suntem de acord fiindcă nu putem pune ca scop epurare”, a declarat Iurie Țap, deputat PLDM.

„Dacă ești gata și de acord să te înhami lângă primar și să tragi tare în acea căruță cum numim noi tot municipiul Chișinău ca o metaforă e ok, dacă nu - este alegerea ta”, a spus Vladimir Bolea, președinte Organizația Chișinău PAS.

„Și prima etapă a curățeniei în Primăriei, o lună-două maxim? - Noi nu avem timp. Ne așteaptă, noi trebuie să lucrăm, asupra bugetului 2019 și trebuie să pregătim capitala către iarnă. Ați văzut, la jumătate din direcție acolo e titlu interimar, la foarte multe direcții nu avem șefi”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte Platforma Demnitate și Adevăr.

Andrei Năstase, candidatul unic al Platformei DA, PAS și PLDM, a fost ales în calitate de primar general al municipiului Chișinău cu 52,57 la sută din voturile exprimate. Validarea mandatului primarului ales urmează să fie făcută în cel mult zece zile de la data alegerilor, de către Judecătoria Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: