image
Sursa foto: politia.md

Trei minori au fost reținuți pentru furt și răpire de automobile

Trei minori de 15 ani și 16 ani, din capitală au fost reținuți de poliție pentru comiterea mai multor răpiri a unităților de transport, deteriorare și sustragerea bunurilor materiale din automobile.

Potrivit poliției, în dimineața zilei de 18 mai, proprietarul mașinii a alertat poliția despre răpirea automobilului „IVECO”, din curtea blocului, amplasat pe bulevardul Dacia.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, pe strada Burebista, a fost stopat automobilul răpit, care era condus de către unul dintre minori.

Indivizii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție, pentru stabilirea circumstanțelor. În măsurilor de investigație, s-a stabilit că indivizii pe parcursul anului 2018 și până în prezent au comis cel puțin 9 răpiri a unităților de transport și sunt suspectați în 15 cazuri de deteriorări și sustrageri a bunurilor din automobile, în toate sectoarele din capitală.

Ulterior în cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția comunicând că răpeau automobilele pentru a se plimba prin capitală, iar bunurile pe care le sustrageau le vindeau pentru a obține un profit. Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior aceștia fiind cercetați penal cercetați penal pentru furt.

Poliția a dechis o cauză penală, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la trei la cinci ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: