image
Sursa foto: Ohnotheydidnt - LiveJournal

Fan Bingbing, una dintre cele mai titrate actriţe chineze, a dispărut

Fan Bingbing, una dintre cele mai titrate actriţe chineze, care a jucat în filme ca „X-Men” şi „Iron Man” şi are peste 62 de milioane de fani pe reţelele de socializare, a dispărut, scrie Reuters.

Starul, care a fost imaginea unor branduri ca Montblanc şi De Beers, nu a mai fost văzută din luna iunie, când au apărut informaţii potrivit cărora ea este implicată în ancheta privind evaziunea fiscală din industria cinematografică.

Au fost făcute mai multe speculaţii privind dispariţia ei, spunându-se inclusiv ca a fost reţinută de autorităţi.

Reuters nu a reuşit să o contacteze, la fel nici pe agenţii ei. Ministrul chinez de Externe, întrebat de soarta lui Fan, a răspuns: „Credeţi că aceasta este o problemă de diplomaţie?”. Poliţia a refuzat să comenteze.

„În legea noastră a promovării filmul este specificat faptul că artiştii trebuie să caute să obţină excelenţa profesională şi integritatea morală”, a declarat Si Ruo, cercetător la Şcoala de Jurnalism şi Comunicare din cadrul Universităţii chineze Tsinghua. „Având în vedere creşterea neînfrânată a industriei în ultimii ani, este posibil să fi trecut cu vederea nevoia de energie pozitivă, aşa că intervenţia guvernului este rezonabilă”.

De cealaltă parte, „celebrităţile sunt văzute ca o armă în lupta ideologică a partidului (comunist, n.r.), care este dusă în toate sectoarele în acelaşi timp”, a spus Jonathan Sullivan de la departamentul China Programmes al Universităţii din Nottingham.

Actriţa în vârstă de 36 de ani, considerată Jennifer Lawrence a Chinei, a ajuns anul trecut în lista Forbes a celor mai bogaţi cu venituri de 300 de milioane de yuani (43,7 milioane de dolari).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: