image
Sursa foto: jurnal.md

Peste o sută de familii din municipiul Bălți s-au pomenit cu datorii la apă afișate pe ușa blocurilor

Nu aduce anul, ce aduce ceasul. Peste o sută de familii din municipiul Bălți s-au pomenit cu datorii la apă! Sumele ajung la mii de lei, pentru unii proprietari, iar cifra totală este de peste 700 de mii. Uimiți, oamenii afirmă că plăteau facturile cu regularitate, dar acum cred că banii ajungeau nu la Regia „Apă Canal” Bălți, ci în buzunarul administratorului unui complex locativ.

MACAR VICOL, locuitor al municipiul Bălți: „- Cât aveți de achitat? - 6300 de lei. Nu știu de unde s-a adunat suma asta. Președintele știe. Eu am toate facturile achitate. - Atunci unde sunt banii dumneavoastră? - Pe domnul președinte trebuie de întrebat, pentru că noi îi achităm lui. Noi nu achităm direct la Apă-Canal. Ne eliberează câte o foiță. Când este cu ștampilă, când fără...Nu știu ce vom face cu treaba asta. Vor veni și vor închide apa și cu asta s-a terminat toată vorba, necătând la faptul că în pandemie avem nevoie de apă în fiecare zi."

VASILE, locuitor al municipiului Bălți: „Noi considerăm că aceste datorii s-au adunat din motivul administrării ineficiente de către președintele cooperativei de locatari. Acești bani erau administrați de către el personal. Nu treceau prin bancă. Respectiv s-a format această datorie istorică. Locatarii achitau conform facturilor emise de președinte, dar noi nu știm exact dacă acești bani ajungeau pentru achitarea serviciilor, inclusiv apă."

OLARI LIDIA, locuitoare a municipiului Bălți: „Când am abordat întrebarea, domnul Usatâi ne-a zis: ce ați venit la mine? Eu nu sunt în Parlament sau Președinție. Achitați fiecare apArtament câte 4600 de lei și ați terminat datoria cu Apă Canal. La ziua de astăzi datoria este de 718 mii 817 lei...Eu anunț că nu voi plăti nici o copeică, pentru că sunt pensionară, am activat 50 de ani pe tărâmul pedagogic."

Ce spune președintele Cooperativei de Locatari, Alexandru Tverdohleb, dar și cum a reacționat autoritatea municipală Bălți, vedeți în principalul jurnal al zilei, de la ora 19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: