image
Sursa foto: news.ro

Care sunt cele mai vizitate țări din lume

Franţa se situează pe prima poziţie în topul ţărilor cele mai vizitate de turişti, înregistrând 84,5 milioane de vizitatori anual, potrivit Organizaţiei Mondiale de Turism.

Deşi localnicii sunt descrişi mai degrabă ca neospitalieri, iar limba reprezintă pentru mulţi o barieră, Franţa s-a clasat pe primul loc în top. Motivele sunt: este accesibilă din multe ţări europene, are multe obiective turistice, vinuri excepţionale, mâncare bună, coaste frumoase, dar şi Parisul, o capitală superbă, potrivit Descopera.ro.

Pe locul doi se clasează SUA, cu 77,5 milioane de vizitatori anual. Printre atracţiile turistice se numără oraşele New York, Las Vegas, Florida, Los Angeles şi multe altele din cele 50 de state diverse.

Spania se află pe poziţia a treia în top, înregistrând 68,2 milioane de vizitatori anual. Atracţiile principale sunt Madridul, Barcelona, Insulele Baleare, Sevilla, Malaga, plajele însorite, munţii, istoria, arta, dar şi gastronomia.

Cu 56,9 milioane de vizitatori anual, China completează topul 5 al celor mai vizitate ţări, fiind urmată de Italia, cu 50,7 milioane de vizitatori anual.

În topul 10 al celor mai vizitate ţări au mai intrat Turcia - 39,8 milioane de vizitatori, Germania - 35 de milioane de vizitatori, Marea Britanie - 34,4 milioane de vizitatori, Mexic - 32,1 milioane de vizitatori, ultima fiind Rusia, cu 31,3 milioane de vizitatori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: