image
Sursa foto: Angela Munteanu Pojoga // Facebook

Abateri grave în alimentația elevilor de la un liceu din capitală; Ce produse ajungeau în farfuriile copiilor

Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din capitală, elevii sunt hrăniți cu carne de provinienă dubioasă. La fel au fost depistate și multe alte încălcări în alimentație, susține consilierul municipal Angela Munteanu Pojoga care a sesizat organele responsabile de monitorizare a procesului de alimentare din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.

Săptămâna trecută consiliera a efectuat o vizită inopinată la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău, unde a depistat mai multe încălcări. Aceasta i-a întrebat pe primarul general și restul organelor responsabile dacă li se pare apetisantă cina pe care o primesc copiii din această instituție, plasând pe pagina sa, mai multe fotografii cu mâncarea pe care aceștia au primit-o în acea seară.

Vreau să-l întreb pe primarul Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici,pe șeful interimar al Direcției educație, Andrei Păvăloi,pe directorul Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din capitală ,Maria Gabuja dar și pe directorul Întreprinderii Municipale de Alimentaţie Publică LICEIST,dacă vi se pare apetisantă cina pusă pe masa copiilor de la Liceul sportiv unde studiază viitorii sportivi de performanță din țara noastră?”, se întreabă Pojoga.

Angela Munteanu // FacebookAngela Munteanu // Facebook

Mai mult, consiliera susține că în rezultatul vizitei inopinate la cantina unde sunt alimentați acești copii au fost depistate mai multe încălcări:

-meniul zilnic nu este semnat și afișat la vedere ;

-colectarea probelor diurne se face în cantități nu mai mici de 150 grame per produs și se realizează zilnic conform meniului, ele sunt prelevate într-un recipient steril acoperit și marcat "probe diurne" fiind însoțite de meniul zilnic de repartiție și cu data exactă;

-bucătarul nu poarte masca și mănuși de unică folosință;

-carnea înghețată e total interzisă;

-proviniența cărnii foarte dubioasă;

-bucatele sunt servite în acelaș vas,pe când ar trebuie să fie separate;

-unde sunt cei 5 lei despre care vorbește primarul că ar fi fost alocați;

Angela Munteanu // FacebookAngela Munteanu // Facebook

Astăzi, Angela Munteanu Pojoga anunță că a sesizat organele responsabile de monitorizare a procesului de alimentare din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.

Iresponsabilitatea de care dă dovadă administrația liceului, administrația combinatului Liceist, cât și instituțiile de rang superior a acestora, este inadmisibilă. Funcționarii responsabili trebuie monitorizați continuu și sancționați, astfel încât să le fie dezvoltată obișnuința de a pune prioritate pe copii. Acest management defectuos nu-și are locul în educație, domeniu responsabil de bunăstarea viitoarei generații”, menționează cosiliera.

Angela Munteanu // FacebookAngela Munteanu // Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: