image
Sursa foto: Profimedia

Disensiuni în familia Klitschko: Vitali nu este de acord cu fratele său Wladimir: ”L-aș întreba asta!”

Wladimir Klitschko (46 de ani) și fratele său Vitali (50 de ani), primarul Kievului, au fost unele dintre cele mai vocale personaje din Ucraina, de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

Chiar dacă războiul este departe de a fi încheiat, în urmă cu trei săptămâni, fostul campion mondial la box la categoria grea, Wladimir Klitschko, a anunțat că ia în considerare o revenire în ring, la 46 de ani, pentru a doborî recordul americanului George Foreman, care la 45 de ani a câştigat titlul mondial în versiunile WBA şi IBF.'

În ziua cu numărul 83 de război, fratele său Vitali a comentat declarațiile lui Wladimir. Primarul Kievului nu ar fi de acord cu decizia fratelui său, însă consideră că totul este doar o cacealma, în încercarea de a produce rumoare printre actualii pugiliști.

”Cred că doar îi sperie pe alți grei. L-aș întreba asta pe fratele meu: Mai trebuie să demonstrezi ceva? Ai dovedit deja totul. Ai bani, ai câștigat toate titlurile posibile. Deci cred că Wladimir doar vrea să îi sperie pe boxeri că s-ar putea întoarce”, a spus Vitali Klitschko, potrivit sport.ua.

Klitschko a fost ”prezent” la lupta dintre Fury și White și a declarat că se bucură că Tyson Fury a câștigat disputa de pe Wembley. Fostul campion mondial a declarat că așteaptă ca războiul să ia sfârșit și atunci va decide dacă va mai urca în ring. Până atunci, își continuă antrenamentele.

”Am învățat că, în ciuda războiului, nu trebuie să uităm de viață. Sportul face parte din viața mea. Mă bucur că Tyson Fury a câștigat. Întoarcerea mea pe ring? Nu vreau să promit nimic grandios, dar dacă războiul din Ucraina se termină curând și nu va mai exista o invazie a Rusiei în țara noastră...

Dacă voi fi într-o formă bună, cine ştie, poate am să-l întrec pe Foreman. Este o chestiune care mă motivează în fiecare zi, mă face să dau totul la antrenamente. Nu vreau să câştig un meci, ci să dobor un record", a spus Klitschko.

Wladimir Klitschko s-a retras în aprilie 2017, după ce a fost învins de britanicul Anthony Joshua. Ucraineanul a cucerit primele centuri IBF ŞI IBO în 2006, iar apoi a deţinut titlurile WBA, IBF, WBO şi IBO până în 2015, când a fost învins neaşteptat de britanicul Tyson Fury. El s-a retras cu 64 victorii şi 5 înfrângeri în palmares.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: