image
Sursa foto: AP

Un nou scandal în sânul Bisericii Catolice: Motivul uluitor pentru care se cere înlocuirea Papei Francisc

Papa Francisc uimește des prin deschiderea arătată față de persoanele cu o orientare sexuală diferită sau pentru cei divorțați. Tocmai din acest motiv, liderul Bisericii Catolice se vede în situația de a combate o inițiativă de înlocuire a acestuia.

Catolicii ultraconservatori nu sunt deloc mulțumiți de stilul reformator al Papei Francisc și au demarat o mișcare prin cer înlocuirea acestuia.

„Papa Francisc este un eretic care trebuie obligat să renunţe la practicile sale şi, în caz contrar, trebuie îndepărtat din fruntea Bisericii Catolice de proprii săi episcopi”, se arată într-o scrisoare deschisă, publicată online de un grup de catolici ultraconservatori.

Scrisoarea deschisă nu a fost totuși semnată de niciun cardinal, astfel încât șansele ca acest demers să devină unul serios sunt minime, notează EVZ. Cu toate acestea, petiția pentru înlocuirea Papei Francisc din funcție a fost semnată până sâmbătăt de aproximativ 3400 de persoane.

„Cuvintele şi faptele papei Francisc conduc la respingerea comprehensivă a învăţăturilor catolice cu privire la căsătorie şi la activitatea sexuală, cu privire la legea morală, la har şi iertarea păcatelor”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: