image
Sursa foto: cna.md

Un angajat al Vamei, reținut în flagrant de ofițerii CNA; A fost prins în timp ce restituia mita

Un angajat al echipelor mobile „Sud" din cadrul Serviciului Vamal a fost prins în flagrant de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în momentul în care restituia unui şofer banii, pretinşi în calitate de mită.

Vameşul este bănuit că ar fi pretins de la proprietarul autovehiculului 1900 de euro pentru favoruri ilicite însă, din cauza că nu şi-ar fi onorat promisiunea, a returnat suma cerută.

Potrivit materialelor cauzei, angajatul vamal ar fi cerut suma menţionată de la denunţător pentru a-i restitui maşina, reţinută anterior în Vamă, dar şi pentru a diminua valoarea mărfii, ridicate de Serviciul Vamal. Pentru că nu s-a ţinut de cuvânt, şoferul i-a cerut banii înapoi şi l-a denunţat la CNA.

Operaţiunea de transmitere a banilor s-a desfăşurat sub controlul CNA şi al procurorilor, iar pe numele vameşului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să-i ceară mandat de arestare.

Inspectorul îşi recunoaşte vina şi riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: