image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat PAS, despre demisia lui Creangă de la ANRE: Nu știu care sunt motivele; Dacă pleacă și ceilalți, n-ar fi o problemă

Guvernarea urmează să decidă în următoarea perioadă dacă va face o numire la ANRE în locul lui Ștefan Creangă care și-a dat demisia din funcția de director, afirmă deputatul PAS Dan Perciun.

„Am avut în Parlament încă în sesiunea trecută un vot comun cu privire la modul în care ANRE performează și a fost o notă clară dată de Parlament referitor la activitatea nesatisfăcătoare. Încă atunci am deschis subiectul referitor la demiterea conducerii ANRE, dar legea nu prevede o asemenea procedură. În contextul acestui aspect, plecarea domnului Creangă nu este un lucru rău și, dacă ar pleca și ceilalți, nu neapărat ar fi o problemă”, a declarat Dan Perciun la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Legislatorul a adăugat că, pe termen mediu, se plănuiește comasarea ANRE și a Consiliului Concurenței și crearea unui singur regulator.

„Până se întâmplă acest lucru, ar fi oportun să avem o discuție și să numim anumite persoane până se produce această schimbare. Și aici urmează să ne determinăm în perioada următoare cum procedăm. Dar, de principiu, plecarea domnului Creangă nu știu dacă motiv s-a produs, dar nu este un lucru care ar trebui să ne îngrijoreze sau să ne facă să regretăm acest aspect. Noi am dat un vot de blam și președintelui ANRE, respectiv e clar că aici cadrele trebuie schimbate. Terminăm cu soluționarea crizei energetice și vom reveni și la subiectul schimbării de cadre de la ANRE”, a adăugat Perciun.

Ștefan Creangă a fost numit în funcția de director la ANRE în 2019, cu puțin timp înaintea capitulării politice a regimului Plahotniuc. Pentru anul trecut, Creangă a raportat venituri salariale de 1 milion 19 mii lei, ceea ce înseamnă 85 de mii de lei lunar.

Amintim că, în luna martie curent, deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia. Parlamentul a calificat activitatea conducerii ANRE și a Consiliului Concurenței drept ineficientă. Hotărârea a fost adoptată urmare a audierilor vizând scumpirea carburanților.

Noutăţile partenerilor

comentarii: