image
Sursa foto: Twitter

Fotbalul e la picioarele "Faraonului" Salah: Încă un premiul pentru egipteanul care are un an de vis

După ce a fost desemnat cel mai bun fotbalist care joacă în Anglia, Mohamed Salah, jucătorul lui Liverpool, a ieşit pe primul loc şi în clasamentul întocmit de Asociaţia Jurnaliştilor din Fotbal. Şi din nou i-a luat faţa celui care se dovedeşte cel mai mare rival al său, Kevin de Bruyne.

Salah este abia al 11-lea jucător de la Liverpool care primeşte acest premiu, printre ceilalţi regăsindu-se nume celebre ca Gerrard, Rush, Terry Mc Dermot şi Keegan. Ultimul premiat din echipa cormoranilor a fost Luis Suarez, în urmă cu 4 sezoane.

"A fost una dintre cele mai strânse lupte, una de genul celei din 1968-1969, dintre Tony Book, de la Manchester City, şi Dave Mackay, de la Derby County. Până săptămâna trecută, De Bruyne se bucura de o susţinere foarte puternică, dar forma lui Salah şi cele două goluri din meciul cu Roma au fost hotărâtoare", a declarat Patrick Barclay, preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal.

Alte premii câştigate de Mohamed Salah

Cel mai bun jucător din Premier League (2018)

Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor de fotbal (2018)

Fotbalistul african al anului (2017)

Golden Boy (2012)

Golden Player (2013)

Cel mai bun jucător al Romei (2016)

Cele mai multe premii de Cel mai bun jucător al lunii în Anglia într-un singur sezon (noiembrie 2017, februarie 2018, martie 2018)

Salah, acum în vârstă de 25 de ani, a ajuns în Europa în 2012, la 19 ani, la FC Basel. A impresionat încă de la primul meci, un amical jucat chiar împotriva naționalei Under 23 a Egiptului, în care a marcat o dublă. Și Steaua a fost una dintre victimele egipteanului, într-un amical jucat pe 23 iunie 2012, încheiat însă cu victoria steliștilor cu 4- 2.

La Basel a jucat în 51 de meciuri și a marcat 12 goluri în două sezoane, iar apoi a fost cumpărat de Chelsea pentru 12,6 milioane de euro. La londonezi, atacantul a fost mai mult împrumutat. În doi ani a adunat 19 meciuri oficiale și doar două goluri între 2014 și 2016. Perioada de acum, de la Liverpool, unde a ajuns de la Roma, este cea mai bună din cariera sa.

Echipele pentru care a evoluat Salah:

Al Mokawloon (Egipt): 11 goluri în 38 de meciuri oficiale

FC Basel (Elveția): 51 de meciuri oficiale, 12 goluri

Chelsea (Anglia): 19 meciuri oficiale, două goluri

Fiorentina (Italia): 26 de meciuri oficiale, 9 goluri

AS Roma (Italia): 83 de meciuri oficiale, 47 de goluri

Liverpool (Anglia): 47 de meciuri oficiale, 42 de goluri

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: