image
Sursa foto: jurnal.md

„Poporul trebuie să-și cunoască eroii”; La Parlament a fost prezentat un raport detaliat privind concesionarea Aeroportului

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013 asupra evaluării modului de pregătire și desfășurare a privatizării a prezentat astăzi un raport amplu privind felul în care a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Raportul a fost aprobat cu majoritatea deputaților prezenți în sală.

Raportul are aproape 40 de pagini și relevă pas cu pas condițiile în care a avut loc concesionarea AIC, dar și o serie de recomandări către instituțiile-cheie. Raportul a fost aprobat cu majoritatea deputaților prezenți în sală.

„Poporul trebuie să-și cunoască eroii, cine a pus degetul la această privatizare obscură. După Banca de Economii, aceasta este a doua mare fraudă la care statul n-a făcut nimic. Acum e momentul să dezlegăm nodul, astfel ca instituțiile publice niciodată să nu ne mai prostească”, a declarat Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă.

Deputatul PD Sergiu Sârbu s-a arătat nesatisfăcut de informațiile din raport. „S-au cheltuit zeci de mii de lei pe un raport din care n-am aflat nimic nou. E o compilație a rapoartelor anterioare, conține aceleași recomandări practic din 2015”, a spus Sârbu.

„Vreau să vă zic că nici noi n-am auzit de la dvs nimic nou”, a fost replica dată de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

„S-au cheltuit niște bani pentru experți, dar la câți bani au fost furați, aceasta e o picătură de apă. De asta vă este frică vouă, de angajarea experților care să scoată totul la iveală”, a ținut să-i răspundă lui Sergiu Sârbu și deputatul ACUM Lilian Carp.

„O muncă adevărată. Raportul e foarte documentat, cu multe lucruri spuse în premieră. Trebuie să întoarcem aceste întreprinderi statului, să nu mergem cu ideea că aceste instituții trebuie concesionate, doar că la condiții avantajoase. Orice concesiune duce la profitul altcuiva, nu a statului”, a spus și deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

Vedeți mai jos raportul integral al comisiei de anchetă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: