Potrivit ANI, în declarația sa de avere și interese personale pentru 2017 nu se regăsesc aceste bunuri, precum și calitatea de întreprinzător individual, iar declarația pentru 2016 nici nu a fost depusă. Deși, conform legii, consilierii au obținut calitatea de subiecți ai declarării, începând cu 01.08.2016.

Loturile de teren agricol, care potrivit subiectului „nu au fost indicate din neatenție”, au fost achiziționate în perioada 2000-2014 în baza contractelor de vânzare-cumpărare de la persoane fizice și formează o suprafață totală de 44,9159 ha, iar la capitolele Cote-părți și Interese personale subiectul nu și-a declarat întreprinderea individuală, motivând prin faptul că aceasta ar fi inactivă. În acest sens, în perioada 2016-2017, bazele de date nu au arătat niciun venit al întreprinderii individuale administrate de către subiect.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017, acesta a indicat doar venitul anual al soției de aproximativ 25 mii de lei și indemnizația sa de consilier de 11 mii de lei.

Drept urmare, inspectorul de integritate a conchis prezența bănuielii rezonabile privind săvârșirea de către consilier a infracțiunilor incidente capitolelor X și XV Cod Penal și încălcarea legislației fiscale, motiv pentru care urmează a fi sesizate organele de urmărire penală și Serviciul Fiscal de Stat.