image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Trei zile de PROTEST în apărarea Curții Constituționale; Grosu: Fricosul Dodon ne-a chemat la dialog // FOTO, VIDEO

UPDATE 9:10 // Liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat că protestul la Curtea Constituțională va avea loc timp de trei zile, până miercuri.

„O să stăm aici în eventualitatea în care ar îndrăzni să-l aducă pe așa-numitul judecător al CC. Nu-l invidiez pe acest om în ce belea l-a băgat Dodon”, a spus Grosu, care a îndemnat oamenii să se alăture pe parcursul zilei în funcție de posibilități.

Totodată, acesta a menționat că liderul PSRM, Igor Dodon, ar fi lansat un apel la dialog între forțele politice. „Fricosul Dodon ne-a chemat la dialog. Nu avem ce discuta cu penalii”, a spus Grosu.

______

Un nou protest are loc astăzi în semn de susținere a Curții Constituționale, după ce coaliția PSRM-Șor a „demis-o” la sfârșitul săptămânii trecute pe Domnica Manole și au numit un alt judecător - Boris Lupașcu. În aceeași zi, deciziile au fost suspendate de CC.

„Oameni buni, trăim momente foarte încordate și importante pentru țara noastră. Nu sunt cuvinte mari, este un adevăr. Este o situație în care toți noi, politicieni, oameni simpli, oameni buni ai acestei țări trebuie să ieșim în apărarea Constituției. Trebuie să apărăm această instituție, asupra căreia indivizi ca Dodon, Șor, Plahotniuc au încercat o operațiune de uzurpare a puterii. Avem nevoie de toți voi, oamenii buni, să veniți luni în fața Curții pentru a nu le permite acestor hoți să ne fure viitorul”, se spune în apelul la protest, lansat de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Potrivit informațiilor noastre, clădirea Curții Constituționale a fost luată sub protecția Serviciului de Pază și Protecție de Stat, dar și a Serviciului de Informații și Securitate. Edificiul a fost păzit și noaptea trecută.

Urmăriți în direct evenimentele de la Curtea Constituțională:

protestprotest
protestprotest
protestprotest
protestprotest

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: