image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Dodon: Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate

Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova susțin că Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, cu cât mai repede cu atât mai bine, a declarat președintele.

Astăzi reprezentanții PSRM și PD se vor întruni pentru a discuta scenarii pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing.

„Vom discuta astăzi cu partidele care au format coaliție de guvernare. Este practic o majoritate parlamentară la limită. Cel mai probabil astăzi va avea loc ședința comună a conducerii PSRM și PD, pentru a vedea cum ne mișcăm mai departe”, a menționat Igor Dodon.

„Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Cum să declanșăm acest proces? Astfel încât următorul președinte ales să semneze decretul de dizolvare al Parlamentului. Vom propune măsuri legale despre cum poate fi declanșat acest proces. Rămân ferm pe ideea că componența Parlamentului nu reprezintă ceea ce au ales cetățenii la alegerile parlamentare”, a punctat președintele.

Igor Dodon susține că marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova susțin poziția că Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, cu cât mai repede cu atât mai bine.

Noutăţile partenerilor

comentarii: