image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Chicu, despre restricțiile de călătorie impuse cetățenilor RM: „Dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”

Premierul Ion Chicu afirmă că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 31 iulie „în pofida unei dinamici îmbucurătoare” din ultimele trei săptămâni.

Totodată, șeful Guvernului a comentat restricțiile de călătorie impuse Republicii Moldova de mai multe state.

„Dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”, a spus Chicu.

„Am luat decizia în pofida unei dinamici îmbucurătoare din ultimele trei săptămâni a numărului de cazuri. A scăzut în mediu cu 40%, față de mijlocul lui iunie. A fost necesar de a lua această decizie pentru a menține acest trend, dar și luând în considerare evoluțiile pe plan internațional și regional. Din păcate, în lume avem o creștere exponențială a cazurilor și săptămâna trecută, aproape în fiecare zi, am avut antirecorduri în lume”, a declarat Ion Chicu.

„În aceste condiții, mai multe țări reintroduc restricții de circulație, inclusiv pentru Republica Moldova: Italia, Ungaria și alte țări. Aceste restricții se vor menține atât timp cât situația nu revine sub control în Europa și la noi, bineînțeles. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Cât timp nu vom respecta regulile, vom prefera să mergem în microbuze și autocare la OrheiLand, calea în Ungaria și Italia nu poate fi deschisă. Trebuie să acționăm conștient, nu le nivel de emoții și sentimente, nu la nivel de preferințe politice sau plăți din partea unor partide politice”, a adăugat șeful Guvernului.

Amintim că Italia a interzis joi, 9 iulie intrarea în ţară a persoanelor provenite din 13 ţări care au un număr mare de cazuri de Covid-19, inclusiv Republica Moldova. Restricțiile sunt impuse până cel puțin pe 14 iulie.

Precizăm că, duminică, mai mulți cetățeni au protestat față de închiderea parcului de distracții „OrheiLand”. La protest a participat și deputatul din Partidul Șor, Marina Tauber, care a declarat că orheienii își anunță nesupunere civică față de Guvern.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: