image
Sursa foto: Jurnal.md

Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă companiilor din RM să evite spațiul aerian irakian și iranian

Pe fondul tensiunilor sporite din Golful Persic și Golful Oman, Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naționali să evite spațiul aerian irakian și iranian, ca urmare a atacurilor cu rachete iraniene împotriva forțelor conduse de SUA, să evalueze zonele afectate și să pună în aplicare măsurile necesare pentru a evita pericolul asupra aviației civile.

În acest context, Agenția pentru Siguranța Aviației Uniunii Europene (EASA) a împărtășit o recomandare cu autoritățile naționale „ca o măsură de precauție”, în timp ce a efectuat o evaluare completă a situației din regiune.

De asemenea, în scopul anticipării unor situații de criză, AAC urmează să emită o dispoziție prin care solicită operatorilor aerieni naționali să sporească nivelul de control, starea tehnică și navigabilitatea aeronavelor pe care sunt instalate motoare similare cu cel a aeronavei care s-a prăbușit în Iran.

Amintim că cel puțin 20 rachete au lovit marți noapte baza aeriană al-Asad și baza militară din Erbil, din nordul și vestul Irakului, care găzduiesc soldați americani. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul și a spus că este riposta pentru uciderea generalului Qasem Soleimani, care a fost înmormântat marți. De asemenea, Iranul a transmis un avertisment către aliații americanilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: