image
Sursa foto: evz.ro

Horoscop 2019: Ce prezic astrele în noul an; Despre carieră, dragoste și bani

2019 e deja în prag și nativii din orice zodie ar dori să afle cu ce surprize vine acesta.

HOROSCOP 2019 – BERBEC DRAGOSTE:

Problemele din acest sector nu sunt noi și vor viza mai ales familiile deja constituite, mai puțin pe cei singuri sau aflați în căutarea unei perechi. Începe un an complicat în care tot ce ai crezut că este stabil și de neschimbat nu va rămâne așa. E nevoie de o schimbare de atitudine clară, în sensul să devii mai răbdător, mai calm și mai binevoitor cu toți apropiații.

CARIERĂ: Se anunță schimbări, unele de nevoie, prin dislocare, mutare sau încărcarea neașteptată a fișei postului. Alte schimbări vor fi provocate de tine, pe baza unor studii pe care le închei acum cu brio sau abia le începi, ca o promisiune de viitor. Ce începe în acest an se poate concretiza în anul următor, prin obținerea unui loc de muncă nou, solicitant, dar onorabil.

SĂNĂTATE: Până la primăvară problemele care apar sunt cele de sezon, provocate de oboseală accentuată sau de suprasolicitare nervoasă. Din mai încolo însă, vor începe să apară semnale false, care te vor induce în eroare, mai întâi, sau te pot determina să te gândești la cele mai rele variante. Este cel mai bun semn că e nevoie de mai multă grijă față de propria sănătate și, mai ales, față de echilibrul tău psihic.

BANI: Până în martie situația poate fi neschimbată, cu mici variații din cauza deciziilor unor superiori sau a lipsei acelor decizii. Apoi va trebui să te orientezi spre alte surse de venit care vor și aduce veniturile dorite, dar cu eforturi foarte mari și după ce vei traversa perioade de fluctuații importante ale câștigurilor. Este o tendință valabilă câțiva ani, așa că nici nu vei simți nevoia să te grăbești în vreun fel.

HOROSCOP 2019 – TAUR DRAGOSTE:

Primele luni ale anului nu aduc prea multe turbulențe, dar din martie încolo va trebui să fii pregătit pentru o lungă perioadă de schimbări. Este o tendință valabilă mai mulți ani, dar secretul nu e durata, ci faptul că toate vor porni de la tine, de la dorința ta sinceră de a-ți schimba viața. Vei ajunge în destule situații dificile, înainte de a lua deciziile cele mai bune.

CARIERĂ: Evoluția profesională depinde numai de tine, de nivelul real de pregătire pe care îl ai sau de cât de dispus ești să înveți, în continuare. Noul an vine cu solicitări care vor cere un alt nivel al activității tale profesionale. Vei avea ocazia să folosești cunoștințe pe care le știai teoretic, dar nu ai avut nevoie de ele în practică. Sau va trebui să pui mâna pe carte, ca să faci față cerințelor.

SĂNĂTATE: Până în martie va trebui să te ocupi de orice problemă de sănătate, oricât de discretă ar fi. Vei primi semnale care îți vor indica faptul că există unele dereglări. Din martie încolo vei fi nevoit să te ocupi de tine, de echilibrul tău pe toate planurile și, mai ales, de sănătatea ta psihică.

BANI: Aproape tot anul vei beneficia de posibilitatea de a primi ajutor, inclusiv financiar, de la persoane generoase, care investesc încredere în relația cu tine. În schimb, nu este un moment bun pentru partaje sau împărțirea patrimoniului unei afaceri, pentru că te vei bucura, dar nu vei obține ce te aștepți.

HOROSCOP 2019 – GEMENI DRAGOSTE:

Poate fi anul în care să decizi oficializarea unei relații, pe fondul unei infuzii de optimism sau la insistențele partenerului. Dacă intenția ta este doar aceea de a te pune la adăpost față de viitoarele probleme financiare, ar fi bine să te mai gândești. Dacă ai sentimente sincere și intense față de cel pe care l-ai ales, așa va fi și căsnicia ta.

CARIERĂ: Până în primăvară există o deschidere pentru semnarea unui contract avantajos care nu e spectaculos acum, dar poate aduce alte beneficii, în anii care vin. Din luna mai încolo va trebui să faci față unor situații neprevăzute, pericolului de a-ți pierde bunul nume, prestigiul profesional sau chiar poziția pe care o vei ocupa la acel moment.

SĂNĂTATE: Din martie vei reveni la problemele ignorate în ultimele luni, de data aceasta cu obligația de a te ocupa de ele, dacă vei dori să îți recuperezi sau să îți păstrezi starea de bine. Vei avea, la fiecare pas, și șansa de a întâlni persoane bine pregătite, competente și binevoitoare. Este posibil ca din această preocupare pentru sănătate să descoperi o nouă înclinație care să devină, peste un timp, o nouă ocupație sau o nouă meserie.

BANI: Acesta este cel mai problematic domeniu din existența ta, în noul an. Ai putea avea dificultăți cu plata unor împrumuturi, datorii sau obligații asumate când situația financiară era diferită. Va trebui să schimbi modul în care cheltui banii, în care îi planifici și să te orientezi foarte serios către alte surse de venit, pe termen mediu și lung. Ar fi bine să eviți tentația de a lua un alt împrumut sau de a amâna plata obligațiilor financiare. Mai bine plătești mai puțin, dar constant, decât să amâni plățile.

HOROSCOP 2019 – RAC DRAGOSTE:

Cuplurile oficializate vor trece printr-o nouă serie de teste de rezistență, unele care seamănă cu cele din anul anterior, dar vor fi mai intense și de mai lungă durată. Tot anul vei avea parte de evenimente de acest fel care pot destabiliza relația și duce, la finalul anului, la o separare, dacă nu vei reuși să fii suficient de tolerant, de răbdător și de sincer cu tine însuți.

CARIERĂ: Planul profesional te poate surprinde plăcut prin dispariția unor probleme care deveniseră o sursă de stres, dar și printr-un progres evident, mai ales în prima jumătate a anului. Vei fi mai încrezător în propriile calități, te vei mobiliza exemplar pentru a face față oricăror solicitări, oricât de complexe ar fi. Este bine totuși să nu te aștepți la o recunoaștere deplină a meritelor proprii, oricât de mult ai munci.

SĂNĂTATE: Problemele din cuplu pot provoca o stare de descurajare, de devitalizare care să ducă la complicații pe termen mediu și lung. Este un an esențial pentru echilibrul tău și din acest motiv va trebui să faci o selecție drastică a persoanelor și situațiilor care au asupra ta un impact negativ. Ai nevoie de prieteni adevărați, de sprijin real și de orientare spre tot ce e sacru, ca să îți menții echilibrul, atât cât se va putea.

BANI: Mai ai câteva luni de trăit cu frica în sân din cauza unor complicații financiare, după care, din luna mai, te vei confrunta cu alt gen de probleme, unele provenite de la persoane aflate la distanță. Îți vei face multe iluzii în legătură cu ce ai putea primi de la aceștia, dar acestea se vor sparge una câte una, ca baloanele de săpun.

HOROSCOP 2019 – LEU DRAGOSTE:

Până în luna mai ar trebui să clarifici îndoielile, temerile și bănuielile care umbresc relația de cuplu. Ai nevoie de o abordare cât mai realistă, fără exagerări, ca să poți construi relația pe o bază solidă. Vei fi mai generos, mai binevoitor și mai cald cu cei dragi în noul an și asta te va ajuta să redescoperi bucuria de a trăi și nu numai.

CARIERĂ: Vei trage la aceeași căruță la care te-ai înhămat anul trecut, numai că aceasta va deveni, în noul an, din ce în ce mai grea. Va trebui să te organizezi foarte bine, să îți recunoști limitele și să îți asumi doar atât cât poți duce. Un sprijin consistent vei primi la finalul anului, de la o persoană foarte pricepută. O altă tendință vorbește și despre schimbări esențiale pe plan profesional, dar este un proces care va dura mai mulți ani.

SĂNĂTATE: Acesta este, de departe, cel mai complicat domeniu din viața ta și în noul an. Toate problemele de sănătate au legătură cu munca și sunt provocate de eforturile exagerate, de stresul asociat cu munca sau de condițiile concrete de lucru. Ai putea descoperi noi probleme sau cele vechi s-ar putea accentua. Sunt afecțiuni care erodează rezistența generală a organismului, dar sunt vizate și sistemul osos, dinții sau articulațiile.

BANI: Mai sunt destule nebuloase în partea financiară a vieții tale, dar ele sunt provocate de asociați, de parteneri sau de membri ai familiei. Lucrurile nu sunt clare, poate și din cauza faptului că atât drepturile cât și obligațiile sunt amestecate, inegal repartizate, dar nici nu se ocupă nimeni de aceste probleme. Va trebui să fii mai atent cu banii începând cu luna mai, ca să nu apară pierderi la care nici nu te gândeai.

HOROSCOP 2019 – FECIOARĂ DRAGOSTE:

Prima jumătate a anului vei avea șansa de a-ți aminti ce anume te-a determinat să iei decizia de a păși alături de actualul partener pe drumul vieții. În a doua jumătate a anului vei uita, și nu e prima dată, și îți vei pune întrebări retorice. Atmosfera din familie va fi mai frumoasă și pe acest fond pozitiv îți poți extinde sau schimba locuința cu una mai mare.

CARIERĂ: Până în mai te vei confrunta cu aceleași obstacole pe care nu ai reușit nici anul trecut să le înlături din calea ta. Trebuie să folosești mereu alte metode de lucru, să te adaptezi la nou, să te modernizezi în tot ce ai de făcut la locul de muncă. În paralel, lucrezi cu drag, din pasiune, ceva care poate deveni viitoarea meserie din care să și câștigi, la un moment dat.

SĂNĂTATE: Până în luna mai există posibilitatea acutizării rapide, neprevăzute, a unor afecțiuni, poate și pe fondul îndoielilor tale legate de eficiența tratamentului sau de priceperea terapeutului. Este un an care îți va pune la încercare inima, în toate sensurile posibile, așa că ar fi bine să fii pregătit de schimbări, de modificarea stilului de viață, inclusiv printr-o mai mare deschidere în exprimarea sentimentelor. Acesta este capitolul din cartea vieții pe care îl vei studia intens în noul an.

BANI: Chiar de la începutul anului vei prelua inițiativa, ocupându-te în mod direct de administrarea unor bunuri, a unor sume de bani, dar și a plăților sau restanțelor. Curajul tău va deveni molipsitor și vei reuși să îi convingi și pe apropiați să participe la planurile și eforturile tale. Probabil vei și cheltui peste posibilități din cauza dorinței de a modifica locuința sau de a te muta în altă parte, inclusiv departe de țară.

HOROSCOP 2019 – BALANȚĂ DRAGOSTE:

Relația cu partenerul de cuplu va rămâne instabilă și riscantă în primele două luni, după care va trebui să schimbi tu abordarea, ca să oprești această risipă de forțe și să vă ocupați cu altceva, mai constructiv. Până în luna mai însă, trebuie să știi că te vei confrunta cu cele mai mari temeri, îndoieli și nesiguranțe pe care le ai în viața sentimentală, ca să te eliberezi de ele și să poți iubi frumos. Nu este exclus să apară o nouă relație, care să evolueze rapid spre căsătorie, cu o persoană din anturajul apropiat la care nici nu te-ai fi gândit.

CARIERĂ: Prima jumătate a anului nu aduce schimbări importante și nici mari turbulențe la locul de muncă. Dar în a doua jumătate vei avea motive să te îndoiești că ai făcut cea mai bună alegere, că actualul loc de muncă este tot ce poți face tu mai bun în această perioadă a vieții tale. Această zbatere poate duce la progres sau se poate transforma într-o sursă de stres inutilă, depinde numai de tine. Este posibil să se contureze și o alegere foarte dificilă, între carieră și familie, pe parcursul acestui an.

SĂNĂTATE: Pot să apară semnale, care îți sunt deja cunoscute, ale unor afecțiuni de care au suferit și cei mai în vârstă din familia ta, moștenite sau preluate din cauza stilului de viață. De data aceasta nu le mai poți trata cu indiferență sau cu speranța că vor dispărea de la sine. Începând cu luna mai starea de sănătate va fi, oricum, o preocupare constantă, așa că poate ar fi mai bine ca primăvara să te găsească pregătit.

BANI: Începând cu luna martie vei reveni la preocupările abandonate în ultima parte a anului trecut, legate de redefinirea nevoilor financiare, de o mai bună administrare a banilor. Vei avea mai mulți ani la dispoziție să îți schimbi prioritățile și să faci investiții, eventual, pentru a-ți îmbunătăți situația generală. Este bine să te ferești de tot ce pare prea frumos ca să fie adevărat, inclusiv de împrumuturi oferite prea ușor.

HOROSCOP 2019 – SCORPION DRAGOSTE:

Se conturează o atmosferă de instabilitate, de negare a nevoilor celor dragi, dar și de teamă că vei pierde ce ai avut până acum. În prima jumătate a anului vei fi mai atent la ceea ce ți se cere, fără să și oferi pe măsura solicitărilor. În a doua jumătate te vei retrage, cum ai mai făcut, din relațiile pe care nu le poți controla în vreun fel. Începând cu luna mai te vei confrunta cu propriile temeri, concepții eronate, îndoieli, care ți-au umbrit ani la rând relațiile cu cei dragi.

CARIERĂ: Primele două luni din an pot fi mai agitate, cu solicitări mai complexe, dar și cu o dorință de a munci care îți va face cinste. Tot anul va trebui să te ocupi cu mare atenție de tot ce este legat de acte, documente de studii, autorizații, ca să fii pregătit pentru orice eventualitate. Este posibil să fie nevoie să te întorci la școală, într-un fel sau altul sau să îți dorești să faci un pas înainte pe plan profesional și să acționezi în consecință. Ai putea chiar să te întorci la prima ta opțiune profesională, care poate fi foarte diferită de cea din prezent.

SĂNĂTATE: Primele două luni creionează un context în care pot să apară afecțiuni mai rar întâlnite, cu debut brusc, pe un fond febril puternic, în unele cazuri. Tot anul ai putea să suferi de inimă rea, o nevoie de afecțiune pe care nu prea o înțelege nimeni, pentru că tu vei fi cel care îi va ține la distanță pe cei din jur. Nu îți face bine să stai departe de oameni, iar starea ta de bine va depinde și de acest aspect. Cei care au afecțiuni cardiace sau circulatorii trebuie să fie foarte prudenți până în luna mai.

BANI: Aici pot să apară surprize plăcute, poate nu chiar atât de plăcute pe cât vei spera în prima parte a anului, dar vor fi. Vin mai mulți bani din munca proprie, fie pentru că te hotărăști să ceri mai mult pe aceeași muncă, fie pentru că îți vei asuma mai multe sarcini care sunt mai bine plătite. A doua variantă se va dovedi o alegere foarte bună, cun rezultate pe termen mediu și lung.

HOROSCOP 2019 – SĂGETĂTOR DRAGOSTE:

Primele luni ale anului vor fi mai fierbinți pe plan sentimental, după care va trebui să te ocupi de treburi mai serioase, legate de casă, familie. În prima jumătate a anului vei putea să faci mai multe pentru cei apropiați, dar în a doua jumătate va trebui să fii mai prezent, mai cald și mai bun, ca să eviți răceala care se va instala în casă. Vei avea parte de resursele necesare, inclusiv o inimă ușoară și dornică de apropiere, așa că nu ai motive de îngrijorare.

CARIERĂ: Se poate spune că abia anul acesta vei începe să trasezi evoluția profesională care va deveni o realitate în următorii ani. Din martie va reapărea acea nesiguranță care te-a făcut să îți pui multe întrebări anul trecut, despre drumul tău în viață și felul în care vrei să fii de folos celorlalți. Va fi nevoie de multă muncă, de o cheltuială importantă de resurse de orice fel, dar vei găsi calea care ți se potrivește.

SĂNĂTATE: Întregul an te vei bucura de o vitalitate regăsită și de un tonus special, mai ales dacă ai luat deja măsuri pentru a-ți schimba alimentația și a remedia unele dezechilibre bine cunoscute. Dacă nu, va trebui să tratezi cu toată seriozitatea această problemă în noul an, pentru că situația s-ar putea agrava. Începând cu luna martie va trebui să acorzi o atenție mai mare echilibrului psihic.

BANI: Tot anul vei avea parte de schimbări, răsturnări de situații, modificări provocate de legislația nou apărută. Vei reuși să te strecori prin toate aceste probleme și chiar să te orientezi spre alte surse de venit, eventual într-un domeniu cu totul diferit de cel în care activezi acum. Este important să fii atent cu banii, să eviți orice formă de risipă care înseamnă și excese.

HOROSCOP 2019 – CAPRICORN DRAGOSTE:

Poate fi un an decisiv pentru soarta relației de cuplu în care ești implicat și de aceea ar fi bine să cauți cauzele problemelor apărute la tine, în primul rând. În primele două luni din an vei păstra aceeași atmosferă de război, după care vei înțelege că este dureros și inutil să continui așa. Viața ta sentimentală va trece prin numeroase transformări în următorii ani.

CARIERĂ: Toate relațiile importante vor parcurge mai multe etape de suișuri și coborâșuri cam abrupte, inclusiv relațiile de parteneriat și cele de colaborare. Ți se va cere mai multă implicare și pasiune în tot ce faci și dacă acestea nu există va trebui să descoperi ce anume ți le-ar putea inspira. Pot să apară și oferte căzute din cer, care să te salveze dintr-o situație dificilă, la un moment dat, eventual în asociere cu străinătatea.

SĂNĂTATE: Anul acesta va exista un element de protecție care te va ajuta să îți recapeți măcar o parte din vitalitate și să te vindeci mai ușor. Rămâne valabilă tendința de a obosi mai mult și mai ușor, pe fondul unor suprasolicitări psihice constante, cele mai multe provocate chiar de tine. Ai nevoie de orice metodă care îți permite să îți recapeți echilibrul interior și să te revigorezi.

BANI: Există un element care poate aduce ghinion, pierderi, rătăcirea unor sume sau subtilizarea lor, într-un moment de neatenție, valabil până la începutul lunii mai. În prima parte a anului, cel puțin, vei continua seria cheltuielilor legate de casă, de amenajarea locuinței sau de mutarea în alt loc. Apoi, ca să faci rost de bani pe măsura planurilor tale, va trebui să valorifici o pasiune care te face să muncești fără să simți că faci un efort.

HOROSCOP 2019 – VĂRSĂTOR DRAGOSTE:

Ai trecut prin destule anul trecut, acum a venit vremea să te refaci, să te orientezi spre muncă și stabilizarea situației financiare. Problemele sentimentale nu îți vor da pace, din martie încolo, din cauza dorinței de a căpăta o bază, de a prinde rădăcini undeva. Este o tendință care va dura câțiva ani și care te va ajuta să treci mai ușor prin transformările succesive din anii următori.

CARIERĂ: Munca devine principala ta preocupare, poate și pe fondul unor probleme de sănătate care solicită cheltuieli suplimentare. Este posibil să se schimbe multe în viața ta din cauza locului de muncă, inclusiv să te muți în altă parte sau să fie nevoie să faci deplasări frecvent. Pot să apară și surprize plăcute de la prieteni sau rude care vin cu propuneri interesante, din care pot să iasă multe lucruri bune, în viitor.

SĂNĂTATE: Starea ta de sănătate este delicată și în acest moment și poate continua să se șubrezească din cauza complicațiilor din domeniul sentimental, cel familial sau al muncii. Este foarte important să acorzi atenția cuvenită păstrării sănătății pe toate planurile, mai ales acelor probleme asociate cu munca. Până la primăvară ai putea avea câteva momente în care îți vei pune întrebări serioase despre starea ta de sănătate.

BANI: Din primăvară încolo pot să apară tot felul de ciudățenii legate de banii pe care ar trebui să îi primești, să îi pierzi chiar tu, să nu se țină de cuvânt unii oameni. Și în noul an vei avea tendința de a cheltui mai mult decât îți poți permite, bazându-te pe fantezii, pe speranțe nerealiste sau pe ajutorul providențial care a mai apărut și altădată.

HOROSCOP 2019 – PEȘTI DRAGOSTE:

Acesta este domeniul cel mai important în noul an și ar fi bine să îi acorzi importanța cuvenită, fiind mai atent la cei dragi, la nevoile lor, dar și la sentimentele tale și modul în care le exprimi. Se anunță restricții pe plan afectiv pentru cei care refuză să își vadă minusurile și să și le îndrepte. Este o etapă esențială din evoluția relației cu copiii.

CARIERĂ: Culegi roadele eforturilor depuse în ultimii ani și te bucuri de recunoașterea calităților dovedite în timp. Pot să apară și ocazii deosebite, care să deschidă o nouă cale de progres, dar este o deschidere de scurtă durată, de maximum un an. În prima parte a anului vei putea valorifica această șansă care poate veni și din străinătate sau în asociere cu cineva de departe.

SĂNĂTATE: Tot anul va exista ceva care îți va umbri convingerea că te bucuri de o stare de sănătate bună. În prima parte a anului vor apărea și semnale, multe dintre ele false, care te vor pune pe gânduri. În a doua parte, te vei tulbura singur, cu gânduri negre, care iau în calcul doar variantele negative. Poți acumula un stres inutil care poate duce la dezechilibre.

BANI: Începi anul în forță, pentru că ești foarte bine orientat spre prezent și spre ceea ce are să îți ofere acesta. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate, cu condiția să nu îți supraapreciezi eforturile depuse. Apoi te calmezi, pentru că vei înțelege că ai nevoie de o construcție solidă, pe termen mediu și lung, ca să te asiguri că vei avea controlul dorit asupra situației financiare. Te atrag bunurile de lux, dar știi cât te-ar costa, în termeni de muncă și efort depus, ca să le și cumperi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: