image
Sursa foto: platformada.md

Dinu Plângău: „Sunt sigur că în cadrul MAI sunt foarte mulți ofițeri care nu-și doresc revenirea la anii 90”

Candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pe circumscripția nr. 3 Edineț, Dinu Plângău, care a fost agresat fizic săptămâna trecută la Edineț, va merge astăzi la Inspectoratul de Poliție din Edineț pentru a răspunde la întrebările ofițerului care duce ancheta și a solicita să fie recunoscut ca parte vătămată.

„Sunt sigur că în cadrul Ministerului de Interne sunt foarte mulți ofițeri care nu doresc și nu vor permite revenirea la anii 90, când legea era înlocuită cu pumnii, când bandiții și golanii deschideau ușa comisariatului cu piciorul. Îmi doresc mult o societate care să nu fie inundată în frică, în care oamenii să se simtă în siguranță și în care uniforma de polițist este o mare responsabilitate și onoare. După audierile de la Inspectoratul de poliție voi ieși cu noi detalii despre anchetă și despre modul în care îmi desfășor campania electorală, despre vizitele frumoase pe care le-am avut și sper să-mi fie respectat dreptul la libera exprimare și integritatea fizică”, afirmă Dinu Plângău.

Amintim că, Dinu Plângău, candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pentru circumscripția nr. 3, Edineț, a depus o plângere la Procuratura raionului Edineț pe marginea inacțiunii polițiștilor care nu au intervenit atunci când acesta fusese agresat fizic duminică, în fața comisariatului de poliție din Edineț, chiar de față cu angajați ai MAI. Incidentul a avut loc imediat după ce Dinu Plângău a încheiat transmisiunea în direct prin care anunța că este persecutat și filat de angajații MAI.

Candidatul opoziției la Edineț a mărturisit că trei indivizi l-au bătut, i-au sustras temporar și deteriorat telefonul ce înregistra atacul, l-au amenințat cu răfuială fizică și l-au îndemnat să părăsească localitatea. Potrivit acestuia, mai mulți polițiști au fost martori ai atacului, însă aceștia nu au încercat să intervină, ci, dimpotrivă, i-au lăsat pe agresori să plece.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: