image
Sursa foto: epochtimes-romania.com/

Deputat român: Lupta cu Dodon nu se câștigă cu populisme și discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară

„Unirea nu se face prin tirade populiste, ci prin proiecte concrete”. Este declarația deputatului PNL România, Matei Dobrovie, făcută în contextul aniversării a 102 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Românească.

„Am un mare respect pentru personalitățile care au făcut posibil acest deziderat nobil acum 102 ani, prin faptul că au pus interesului național mai presus de jocurile politice mici și au făcut ce trebuia în contextul internațional de atunci. Au fost cu adevărat oameni de stat, nu politicieni de duzină ca unii unioniști de astăzi. Istoria recentă ne arată însă din păcate că sunt mulți politicieni care și-au făcut o profesie din a fi unioniști de serviciu, cu discursuri care mai de care mai bombastice, de un populism și o demagogie grețoase. Au strigat mult despre unire în ultimii ani, mai ales în campaniile electorale, dar nu au făcut nimic pentru ea, nu au avut niciun proiect concret. Cetățenii și-au dat seama și au taxat asta, cât și alte compromisuri și combinații toxice. În Republica Moldova, formațiuni precum PL și lideri unioniști autodeclarați precum Ghimpu, Chirtoacă și alții au fost scoși de pe scena politică principală, din Parlament, prin votul oamenilor și rămân în marja de eroare a sondajelor, fiind total decredibilizați”, a comentat Dobrovie.

În opinia deputatului român, unirea înseamnă interconectare, punți reale între cele două maluri ale Prutului.

„De exemplu, punți mediatice și realizarea Spațiului Informațional comun. În acest sens, am propus proiectul strategic Fondul de Cooperare Mass-Media România-Republica Moldova, care-și propune să crească prezența mediatică românească dincolo de Prut și să contracareze propaganda rusească, care este extrem de agresivă acolo. Lupta cu Dodon nu se câștigă cu populisme și discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară, ci cu investiții în mass-media independentă și de calitate de limbă română. Altfel, doar cu frumoasa retorică unionistă, ne vom lamenta din nou că pro-rușii au câștigat alegerile, iar pro-europenii și unioniștii au pierdut. Asta înseamnă unire pentru mine! De asemenea, guvernul Ludovic Orban sprijină guvernul de la Chișinău în această pandemie prin echipamente de protecție, din puținul pe care îl avem și noi. Acesta e un exemplu de unitate și solidaritate, care contează mult mai mult decât discursurile pline de zel despre unire. Fapte, nu vorbe!”, a mai spus Matei Dobrovie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: