image
Sursa foto: Getty Images

Edinson Cavani este legendă la PSG! Record istoric atins de atacantul lui Paris Saint-Germain

Edinson Cavani (33 de ani) se află la sfârşitul aventurii la Paris Saint-Germain, dar asta nu l-a împedicat să intre cu adevărat în istoria clubului parizian. Atacantul din Uruguay a reuşit o performanţă incredibilă la cel mai recent meci al campioanei Franţei.

În partida cu Bordeaux, de pe teren propriu, Cavani a marcat şi a ajuns la 200 de goluri pentru PSG, în 298 de meciuri. Astfel, este primul fotbalist din istoria clubului care trece de această bornă.

Dintre golurile marcate de Cavani, 138 au fost în Ligue 1, 30 în UEFA Champions League şi 32 în Cupa Franţei şi Cupa Ligii Franţei. El joacă la PSG din 2013, atunci când a fost cumpărat de la Napoli pentru 64 de milioane de euro, un record la acea vreme pentru campionatul francez.

De la Ibrahimovic, până la Neymar şi Mbappe, Cavani a făcut parteneriat cu fiecare vedetă pe care a avut-o PSG în perioada recentă şi niciodată nu s-a oprit din marcat, însă acest lucru se va întâmpla la finalul acestui sezon. Contractul lui Cavani cu PSG expiră, iar atacantul este dorit de echipe precum Atletico Madrid, Chelsea sau Inter Miami, în MLS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: