image
Sursa foto: Getty Images

E oficial! Decizia luată în cazul lui Juventus, Real Madrid și Barcelona, legată de afilierea la Super Liga

După scandalul provocat de crearea Super Ligii, UEFA a amenințat cu pedepse extrem de grave. Între timp, după ce 9 dintre cele 12 echipe fondatoare au renunțat, presa italiană anunțat că s-a luat deja o decizie în cazul celor trei cluburi rebele, care au mai rămas în proiect, Juventus, Real Madrid și Barcelona.

Astfel, în ciuda amenințărilor din partea UEFA, încă nu se va pune în practică nicio pedeapsă, pentru că s-au suspendat sancțiunile. UEFA le-a trimis o înștiințare celor trei echipe și le-a informat că vor putea să participe în sezonul următor din Champions League.

Suspendarea aplicării suspendărilor vine ca urmare a acțiunilor în instanță făcute de cele trei cluburi. Inițial, UEFA a amenințat cu excluderea din Champions League.

În ultimele săptămâni, pe adresa din Elveția a UEFA a venit un ordin de la un tribunal din Madrid. Astfel, dacă forul european vrea să sancționeze cluburile, asta înseamnă că mai întâi trebuie să conteste la tribunal această ultimă decizie venită de la Madrid.

Dacă UEFA ar sancționa chiar din sezonul următor pe Juventus, Real Madrid și Barcelona, ar trebui să le plătească despăgubri gigantice.

Așadar, este posibilă sancționarea, dar nu din sezonul următor, pentru că timpul este prea scurt pentru a se mai judeca. Iar UEFA a anunțat că este determinată, în continuare, să pună în aplicare sancțiunea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: