image
Sursa foto: Jurnal.md

Coronavirus: Republica Moldova a încheiat săptămâna trecută cu o rată enormă de infectare

Săptămâna trecută a fost marcată de un record de cazuri noi și decese cauzate de COVID-19. În șapte zile, în Republica Moldova au fost înregistrate 6 933 de infectări, cu o mie 169 mai mult decât în săptămâna anterioară, când au fost raportate cinci mii 764 de îmbolnăviri.

În perioada 9 – 15 noiembrie, media zilnică de contaminări a fost de aproximativ 990 de cazuri, față de 823 în săptămâna precedentă.

Totodată, în ultimele șapte zile s-au înregistrat 126 de cazuri letale, ceea ce constituie un nou record săptămânal de decese.

Anterior, cele mai multe decese asociate virusului au fost în perioada 12 – 18 octombrie, când au murit 123 de oameni. Potrivit cifrelor raportate duminică de Ministerul Sănătății, bilanțul infectărilor a trecut de 89 de mii, iar cel al deceselor – de 2000.

Amintim că Boris Gâlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei municipiului Chișinău, a anunțat ieri că toate paturile din secțiile de terapie intensivă a instituțiilor din capitală sunt ocupate.

În spitalele din municipiul Chișinău sunt internați la momentul actual 875 de pacienți infectați cu coronavirus. Totodată, se atestă o creștere a numărului de bolnavi în stare gravă și foarte gravă

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: