image
Sursa foto: jurnal.md

Silvia Radu demisionează de la Primăria Chişinău

Silvia Radu pleacă din Primăria Chișinău. După ce ieri s-a adeverit că cetățenii au respins-o prin vot, aceasta a anunțat azi că a făcut demersurile oficiale pentru a-și încheia activitatea.

„Le mulțumesc tuturor colegilor cu care am muncit în aceste luni, uneori zi și noapte. A fost o experiență din care am învățat multe lucruri utile și în care am avut ocazia să cunosc mai bine locuitorii Chișinăului”, a scris Silvia Radu, care în primul tur de scrutin a obținut un scor de 17,65% din voturile chișinăuienilor. În seara zilei de duminică, aceasta a susţinut o conferință de presă, în care a comentat rezultatul obţinut de către concurenţii săi.

Silvia Radu a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă va accepta sau nu funcția de șef la MoldovaGaz.

Deși Silvia Radu insista pe tot parcursul campaniei electorale că este un candidat independent pentru pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău, ea a fost promovată de televiziunile controlate de către Vladimir Plahotniuc. În acelaşi timp, ea a refuzat orice dezbatere televizată, în care şi-ar puncta programul său electoral.

În perioada 2000-2015, Silvia Radu a activat în cadrul Gas Natural Fenosa. Timp de șapte ani, aceasta a deținut funcția de președinte al întreprinderii și a ridicat un salariu fabulos. De exemplu, în anul 2015 Radu a câștigat, numai din salariu, peste șase milioane și jumătate de lei.

Experţii în domeniu afirmă că leafa Silviei Radu a fost formată și din banii oamenilor, care plăteau facturile. Silvia Radu a devenit primar interimar al Chişinăului în noiembrie 2016, printr-o decizie semnată de Nistor Grozavu, contestată de către socialiști și liberali.

În 2016, Silvia Radu a candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Scorul ei a fost de 0,37 la sută din sufragii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: