image
Sursa foto: captură video

Cauza accidentului de elicopter în care au murit Kobe Bryant și fiica sa: Primele concluzii ale poliției

9 persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter în care au murit fostul mare baschetbalist american Kobe Bryant (41 de ani) şi fiica sa Gianna (13 ani), duminică, la Calabasas, în sudul statului California.

''Nu există niciun supravieţuitor... Se aflau nouă persoane la bordul aparatului de zbor, pilotul şi alte opt persoane'', a afirmat şeriful Alex Villanueva într-o conferinţă de presă.

Elicopterul s-a prăbuşit la nord-vest de Los Angeles, iar potrivit autorităţilor locale, pompierii au primit un apel cu puţin înainte de ora 09:37 legat de accident, care a provocat un foc de vegetaţie pe un deal.

Los Angeles Times, care a citat o sursă din poliţie, a relatat că lipsa de vizibilitate a fost atât de accentuată încât poliţia din Los Angeles a lăsat la sol elicopterele sale până după-amiaza, când cerul s-a degajat.

''Situaţia meteorologică nu corespundea normelor minime de zbor'', a declarat pentru cotidian purtătorul de cuvânt al poliţiei , Josh Rubenstein.

Potrivit datelor oferite de flightradar24.com, un site de urmărire a zborurilor, elicopterul a decolat de pe aeroportul John Wayne din Santa Ana, la ora locală 09:06. El se îndrepta spre nord-vest, cu destinaţia Mamba Sports Academy din Newbury Park, la 137 de kilometri, unde Gianna trebuia să dispute un meci de baschet.

NTSB, agenţia americană însărcinată cu siguranţa transporturilor, a anunţat că a trimis o echipă de 18 persoane în California pentru a participa la anchetarea accidentului.

''Echipa noastră va examina istoricul pilotului şi al echipajul de bord'', a precizat Jennifer Homendy, din partea NTSB.

''Vom examina dosarele de întreţinere a elicopterului, dosarele proprietarului şi exploatarea aparatului şi multe alte lucruri'', a mai spus Homendy, care a menţionat că elicopterul era un Sikorsky S-76B, a cărui cutie neagră va fi recuperată de anchetatori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: