image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Dodon: Școlile și grădinițele se redeschid de la 1 septembrie; „Dacă situația se va înrăutăți vom închide o școală, un oraș”

Președintele susține că toate școlile și grădinițele din RM se vor redeschide începând cu 1 septembrie și că statul a oferite zeci de milioane de lei pentru minimalizarea riscurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon în emisiunea sa „Președintele Răspunde”.

În cadrul emisiunii sale, Dodon susține că nu ne permitem să ținem copiii în apartamente, în case încă o jumătate de an sau un an. Toate instituțiile de învățământ își vor relua activitatea începând cu 1 septembrie.

Nu putem să ținem școlile și grădinițele închise, ați văzut că primul pas, grădinițele private, puteau toate, de pe data de 17 august au fost redeschise. La 1 septembrie au fost alese câteva scenarii și vor fi redeschise școlile, ați văzut că majoritatea școlilor au ales să meargă cu prezența elevilor la ore în special este vorba de școlile din sate unde numărul de elevi este foarte mic și școlile sunt foarte mari, pentru că știm că sunt puțini elevi în sate. În orașe, orașele mari, Chișinău s-au ales alte scenarii, primesc multe mesaje de la dvs stimați prieteni, că este foarte riscant, eu sunt deacord, dar putem noi să ne permitem să ținem copii încă jumătate de an, un an în case, apartamente, eu cred că nu. Am și eu copii, băieți, trebuie să meargă la școală și la grădiniță, pe mine mă întreabă în fiecare zi. Tata da când mergem la școală, când mergem la grădiniță?

Înțelegem riscurile, vom minimiza aceste riscuri, am decisi să alocăm zeci de milioane de lei pentru a minimaliza aceste riscuri. Evident că vom fi foarte atenți la evoluția acestor cazuri. Dacă va fi necesar vom închide studiile într-o școală sau într-un oraș, sau pe țară dacă va fi înrăutățită situația”, a declarat Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: