image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA și PAS au avut miercuri o întâlnire; Au discutat moțiunea de cenzură și o eventuală suspendare a președintelui

Platforma Demnitate și Adevăr a avut miercuri o întâlnire cu conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate la care au discutat despre ultimele evenimente politice de la Chișinău. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Întâlnirea a avut loc la invitația Platformei Demnitate și Adevăr și la ea a participat liderul PAS, Maia Sandu și alți colegi de ai săi. „Am discutat mai multe chestiuni. Deoarece noi am lansat inițiativa unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dorim să ne asigurăm că în momentul în care vom avea majoritatea, vom avea consens în legătură cu reformele importante pe care le propune Platforma DA”, a spus Andrei Năstase.

Acesta a mai precizat că pe lângă moțiunea de cenzură, reprezentanții celor două partide au discutat o eventuală suspendare a șefului statului Igor Dodon.

„Dorim ca toate forțele proeuropene, prodemocratice și românești să facem front comun și să nu admitem să fie tranzacționată puterea de la unii la alții, de la Plahotniuc la Dodon și de la Dodon la Plahotniuc”, a spus liderul Platformei DA.

El a mai precizat că și-ar dori ca cele două formațiuni să lanseze o acțiune comună pe 8 iunie, curent, când se împlinește un an de când fostul lider al PDM, controversatul Vlad Plahotniuc a părăsit RM și patidul dat și-a anunțat retragerea de la guvernare.

„Eu m-aș bucura dacă după un an de la acele evenimente am fi uniți și le-am reaminti oamenilor despre ele. Doar nu a fost ușor atunci. La 7 aprilie 2009 nu s-au putut evita vărsările de sânge, iată că pe data de 8 iunie, chiar dacă acestea păreau eminente, au putut fi evitate. Este o parte a istoriei acestui stat și în context, fac un apel către colegii noștri de la PAS, să transmitem un mesaj de unitate în continuare”, a mai spus Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: