image
Sursa foto: digi24.ro

Rămășițele celei mai mari rachete chinezești dezintegrându-se în atmosferă; VIDEO

Racheta chinezească despre care mulți specialiști au spus că a fost scăpată de sub control s-a prăbușit, duminică în Oceanul Indian, în apropierea insulelor Maldive.

Aparatul de zbor, care s-a dezintegrat în momentul în care a intrat în atmosfera Pământului, a trecut peste Oceanul Atlantic, Peninsula Iberică, Marea Mediterană şi Peninsula Arabică, apoi rămășițele sale au ajuns în Oceanul Indian.

Potrivit The Guardian, oameni din Iordania și Oman au surprins în imagini rămășite din racheta chineză dezintegrată în atmosferă. Ele apar ca o luminiță, ca un punct alb care se mișcă pe cer cu repeziciune, scrie digi24.ro

Racheta a revenit pe Terra după ce a dus în spațiu primul dintre cele trei elemente ale viitoarei staţii spațiale chinezești.

Șeful NASA, Bill Nelson, fost astronaut, a criticat China după acest incident.

Națiunile care ajung în spațiu trebuie să minimizeze riscurile la adresa oamenilor. Este clar, China nu respectă standardele rezonabile privind deșeurile spațiale”, a spus oficialul.

Racheta se deplasa cu o viteză de 29.000 km/oră

Zilele trecute, Jonathan McDowell, astrofizician la Harvard, a spus că racheta se deplasa cu o viteză de 29.000 km/oră. Asta însemna că o mică schimbare a orbitei sale putea schimba în mod semnificativ traiectoria.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: