image
Sursa foto: border.gov.md

Încă două cazuri suspecte de coronavirus, infirmate de testele de laborator

UPDATE 16.00 // Ministerul Sănătății informează că rezultatele sunt negative la prezența Coronavirusului de tip nou.

_________________________________

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că au fost înregistrate două cazuri suspecte de coronavirus. Este vorba de doi adulți care au revenit din zonele de risc din Republica Italiană, context în care, pe parcursul zilei de astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu a fost depistat nici un caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

La IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în ultimele 24 de ore, s-au adresat 44 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții respiratorii ale căilor respiratorii superioare, infecții respiratorii acute severe și toxiinfecții alimentare.

Totodată, Ministerul Sănătății informează că în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, care a avut loc în această dimineață, s-a decis organizarea unei întrevederi cu reprezentanții regiunii transnistrene, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizației Mondiale a Sănătății.

Scopul întrevederii este de a consolida capacitățile de control a infecției COVID19, prin instruirea suplimentară a personalului medical, reactualizarea informațiilor și recomandărilor cu privire la măsurile de prevenire a importului și răspândirii cazurilor de infecție prin Coronavirus de tip nou.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: