image
Sursa foto: Jurnal.md

Lupta verbală dintre deputatul Iurie Reniță și PG, în cazul finanțării dubioase a PSRM, continuă

În timp ce deputatul Iurie Reniță insistă că Procuratura Generală (PG) mușamalizează dosarele de mare corupție cu implicarea actorilor politici și că există probe incontestabile, că autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov referitoare la finanțarea dubioasă a PSRM, au fost și sunt în continuare la Procuratura Generală, instituția neagă acest lucru.

La 7 mai deputatul Iurie Reniță a publicat crâmpee din procesele-verbale de audiere a martorilor Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov în care ultimul susține că însuși Igor Dodon l-a informat că a primit finanțare pentru partidul său din Federația Rusă, iar Vladimir Plahotniuc informează procurorii că „din discuția cu Igor Dodon acesta urma să negocieze cu rușii referitor la majorarea sumelor necesare pentru finanțarea partidului”.

docdoc
docdoc

Azi, deputatul Iurie Reniță a publicat un fragment dintr-un raport adresat fostului procuror general Eduard Harunjen, în care sunt pomenite „autodenunțurile” lui Iaralov și Plahotniuc, despre care actualmente PG insistă că nu există.

„Ce aveți a spune, acum, despre acest Raport, adresat Procurorului General (rog să vedeți anexa), în care PG confirmă recepționarea autodenunțurilor de la Plahotniuc și Iaralov privind finanțările ilegale ale PSRM-ului? Chiar doriți atât de mult să vă prezint și alte probe incontestabile despre finanțarea PSRM-ului în frunte cu Igor Dodon? Oare nu e suficient ceea ce v-am prezentat până in prezent, oare nu aveți pe rol dosarul "Bahamas", care se prăfuiește (intenționat!) la PG de ani buni sau cel cu "kuliokul"(sacoșa), pe care, din considerente exclusiv politice, l-ați clasat? Deoarece suntem în perioada de primăvară, tradițional purcedem la salubrizare. În cazul PG nu poate fi vorba doar de o salubrizare de sezon, ci de una generală” a notat deputatul într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.
docdoc

În replică, PG a emis un comunicat în care îl acuză pe Iurie Reniță că operează cu frânturi de acte pentru a manipula societatea.

„Procuratura informează, repetat, că nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la cetățenii Plahotniuc și Iaralov nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori. Documentele pe care se fundamentează argumentația domnului deputat nu au tangență cu speța dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz” se arată într-un comunicat emis de serviciul de presă al PG.

Procuratura susține că depozițiile celor doi sunt parte a unei alte investigații, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare.

„Prin urmare, deputatul Reniță operează conștient cu frânturi de acte, pe care le atribuie la anumite cazuri concrete, inducând astfel societatea în eroare și încercând să obțină rating politic” , mai concluzionează PG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: