image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid, calificare fără emoţii în a treia finală consecutivă la Mondialul cluburilor

Real Madrid va juca pentru a treia oară la rând finala Campionatului Mondial la cluburilor, în care o va întâlni pe Al Ain, echipa care a reuşit surpriza şi a eliminat-o în cealaltă semifinală pe River Plate.

Într-o reeditare a ultimului act din 2016, decis în prelungiri, campioana Europei a câştigat cu 3-1 în faţa japonezilor de la Kashima Antlers. Garteh Bale a fost eroul partidei disputate la Abu Dhabi.

Galezul a reuşit un hat-trick în doar 11 minute şi a devenit doar al treilea jucător din istorie care marchează la trei ediţii diferite ale Campionatului Mondial al cluburilor, după Lionel Messi şi fostul său coleg Cristiano Ronaldo.

Bale a fost înlocuit după o oră de joc, cu gândul la finala de sâmbătă, iar madrilenii s-au relaxat, ceea ce le-a permis niponilor să marcheze. Golul lui Shoma Doi, din minutul 78, a fost acordat abia după consultarea VAR, dar nu a putut relansa meciul.

Real Madrid a câştigat şi va juca pentru al patrulea titlu la Mondialul cluburilor. Dacă va cuceri trofeul, o va depăşi pe marea rivală FC Barcelona la numărul de succese all-time. Ambele echipe s-au impus de câte ori la această competiţie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: