image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: Ministrul Justiției este dușmanul mediului de afaceri; Nagacevschi face lobby în favoarea intereselor judecătorilor

Alexandru Slusari a înregistrat o inițiativă legislativă, care ar permite Camerei de Comerț și Industrie să elibereze certificatele confirmative ale circumstanțelor de forță majoră pentru antreprenori și zeci de mii de țărani, care au suferit în urma restricțiilor pandemice și condițiilor climaterice.

Ministrul Justiției este dușmanul mediului de afaceri. Poziția lui privind constatarea circumstanțelor de forță majoră este nocivă pentru business și contribuie semnificativ la ruinarea economiei naționale, susține Alexandru Slusari.

„Ieri, în ședința în plen a Parlamentului, Fadei Nagacevschi a declarat sus și tare că situația de forță majoră urmează să fie constatată doar de instanța de judecată.

Dânsul face lobby în favoarea intereselor judecătorilor și avocaților. El propune ca mii de antreprenori și zeci de mii de țărani, care au suferit în urma restricțiilor pandemice și condițiilor climaterice, pentru a proba imposibilitatea achitării datoriilor să intre în procese judiciare. Să mai cheltuie o grămadă de bani, pe care nu-i au, pentru avocați, deși este evident că creditorii lor, mai ales băncile, dispun de resurse financiare mult mai solide”, menționează Slusari.

Acesta susține că anume ministrul Justiției blochează modificările tehnice la Legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie, care ar restabili dreptul acestei instituții să elibereze certificatele ce atestă circumstanțele justificatoare pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale.

„Cunosc că ministrul economiei are altă părere, doar că la momentul actual Partidul Democrat s-a transformat în Partidul Diacov, iar pe acest personaj fără gram de verticalitate nu-l interesează suferința antreprenorilor și a zecilor de mii de șomeri. Doamne ferește să-l supărăm pe vojdiul Dodon!”, punctează deputatul.

Alexandru Slusari a înregistrat o inițiativă legislativă, care ar permite Camerei de Comerț și Industrie să elibereze certificatele confirmative ale circumstanțelor de forță majoră.

slusarislusari
docdoc

„Cerem aprobarea acestui proiect de urgență! Altfel, să nu se trezească acest guvern într-o zi înconjurat de zeci de mii de oameni care au rămas fără lucru și fără afaceri”, menționează Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: