image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase, despre candidatul Platformei DA la Hâncești și denunțul împotriva lui Dodon; Ce îi reproșează lui Stoianoglo

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a lansat un apel către toate partidele de dreapta, pentru a se angaja la un dialog în vederea identificării unui candidat apartinic comun în cadrul alegerilor prezidențiale, care să reprezinte toate formațiunile politice cu aspirații unioniste și proeuropene.

Declarațiile au fost făcute miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„Dacă ne dorim schimbarea în acest stat, dacă ne dorim să facem schimbare adevărată și nu politică, de dragul unui politician sau a unui personaj, să ne unim cu toții, să stăm la o masă și să identificăm un candidat care nu ar afecta interesele niciunui partid în jurul căruia am putea să ne adunăm cu toții, să-i transmitem tot capitalul de imagine pe care îl avem cu toții. Avem nevoie de un om integru, care să reprezintă interesele tuturor cetățenilor acestei țări”, a declarat Năstase.

El a mai spus că Mihai Druță, candidat propus de Platforma DA pentru circumscripția Hâncești, nu va mai participa în alegeri, dacă nu se va bucura de susținerea mai multor partide de dreapta.

„Domnul Druță, că așa a fost și înțelegerea încă din start, a spus că nu candidează din partea Platformei DA sau a unui alt partid, la care el ține sau cu care împărtășește aceleași viziuni. Acceptă doar dacă va fi susținut de cele două componente ale Blocului ACUM și alte două partide unioniste, indiferent care ar fi acestea. Nu l-am propus ca și candidat al Platformei DA”, a declarat Andrei Năstase.

În cazul în care Druță nu va fi susținut de mai multe entități, Platforma DA ar putea rămâne fără un candidat, a admis Andrei Năstase. El nu a exclus nici posibilitatea de a o susține pe Olesea Stamate.

În cadrul emisiunii, Andrei Năstase a mai anunțat că l-a acționat în judecată pe președintele Igor Dodon

„Mâine am de gând să mă duc la Procuratură să mai depun un denunț. L-am acționat atunci în judecată în civil pentru denigrare și l-am denunțat poliției să-l sancționeze contravențional pe aspectul denigrării mele”, a declarat Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA s-a referit și la acțiunile noului procuror general, Alexandr Stoianoglo, criticându-l pentru promovările în funcții, în special cea a lui Igor Popa, ajuns șef la Procuratura Ciocana, chiar dacă acesta, din postura de procuror general interimar, a dispus încetarea dosarului privind tentativa de uzurpare a puterii în stat, în luna iunie. El l-a acuzat pe Popa că a fost parte „a unui troc dintre Plahotniuc și Dodon”.

„Plahotniuc trebuia să fie salvat basma curată în cazul uzurpării puterii în stat, ceea ce a făcut Igor Popa, iar Igor Dodon trebuia să fie salvat în ceea ce privește trădarea și finanțarea din Federația Rusă”, a mai spus Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: