image
Sursa foto: Getty Images

Răsturnare de situaţie în cazul lui Lewandowski. Bayern Munchen e pregătită să facă o nouă excepţie pentru a-l păstra

Robert Lewandowski a pus două condiţii minime pentru a-şi prelungi contractul cu Bayern Munchen: un nou contract cu o durată de doi ani, până în 2025, şi o creştere a salariului său actual, care se ridică la 24 de milioane de euro pe sezon, informează presa germană.

Bayern obişnuieşte să reînnoiască pe un sezon contractele jucătorilor trecuţi de 30 de ani, acest lucru fiind luat în considerare în ceea ce-i priveşte pe Manuel Neuer şi Thomas Muller, însă există indicii că oficialii bavarezi ar fi dispuşi să facă o excepţie în cazul lui Lewandowski.

În schimb, salariul internaţionalului polonez ar putea reprezenta o problemă. Lewandowski, care are 33 de ani, este deja cel mai bine plătit jucător al lui Bayern, iar o creştere semnificativă a salariului său i-ar putea face şi pe alţi jucători din lot să ridice pretenţii.

Clubul bavarez obişnuieşte să nu depăşească anumite limite în negocierile salariale, chiar dacă asta presupune să lase un jucător să plece liber, aşa cum s-a întâmplat în cazul fundaşului austriac David Alaba, care a ajuns la Real Madrid fără niciun cost de transfer.

Contractul lui Robert Lewandowski cu Bayern urmează să expire în vara lui 2023, iar poziţia oficială este că jucătorul va rămâne pe Allianz Arena până la finalul sezonului viitor, cel puţin.

Situaţia contractuală a lui Lewandowski a stârnit interesul altor cluburi europene, printre care şi FC Barcelona.

În presa germană a circulat zvonul conform căruia, în ciuda poziţiei oficiale a celor de la Bayern, conform căruia Lewandowski îşi va duce actualul contract până la sfârşit, clubul ar fi dispus să-l lase să plece pentru o sumă minimă de 40 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: