image
Sursa foto: Mohamed 'Ibn Nufal' Nufal, mondil,rusia, republica moldova

Primul fan a plecat din Egipt spre Mondialul din Rusia: Drumul suporterului trece şi prin Republica Moldova

Un fan al Egiptului a plecat deja spre Rusia, pentru a-şi susţine echipa naţională, cu peste două luni înainte de startul Cupei Mondiale.

Mohamed 'Ibn Nufal' Nufal (24 de ani) a plecat sâmbătă, pe bicicletă, din PIaţa Tahrir din Cairo. ŞI-a luat la revedere de la mama sa în tricoul naţionalei Egiptului şi e gata de marea aventură: peste 5.000 de kilometri de străbătut în 65 de zile.

Nufal nu va merge însă doar cu bicicleta. Va traversa cu avionul Siria şi Irak, zone de conflict. Va trece însă cu bicicleta şi prin ţara noastră. Va străbate Bulgaria, România, Moldova şi Ucraina înainte de a ajunge la destinaţie, unde va vedea Egiptul la primul Mondial din 1990 încoace.

"E vorba mai mult despre drum, despre aventură decât despre locul de destinaţie. Dacă mergeam doar pentru Mondial, aş fi luat un avion. E însă o şansă mare de a vedea lucruri noi", a povestit aventurierul egiptean, care se va caza în hosteluri pe traseu, dar va apela şi la bunăvoinţa oamenilor pentru cazări de câte o noapte.

Egiptul face parte din grupa A a Cupei Mondiale, alături de Rusia, Uruguay şi Arabia Saudită, şi va juca meciul de debut pe 15 iunie, la Ekaterinburg, contra uruguayenilor. Africanii vor mai întâlni Rusia, pe 19 iunie, la St. Petersburg, şi Arabia Saudită, pe 25 iunie, la Volgograd.

Noutăţile partenerilor

comentarii: