image
Sursa foto: Jurnal.md

Majoritatea parlamentară nu vrea comisie de anchetă în cazul privatizării Air Moldova

Compania Air Moldova a fost privatizată cu respectarea tuturor procedurilor legale. Cel puțin asta susține președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe din Parlament, Ștefan Creangă. El a făcut declarația în contextul în care opoziția a cerut astăzi în Parlament instituirea unei comisii de anchetă. Propunerea a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

„Această privatizare a avut loc cu încălcarea legislației. Consider că e oportun să creăm o comisie de anchetă. Dacă consideră că privatizarea a fost egală, să voteze”, a propus liderul PL, Mihai Ghimpu.Creangă

„Ieri la comisie au fost audiați responsabilii de la Agenția Proprietății Publice și Ministerul Economiei. Au fost audiați timp de două ore. Finalitatea acestei ședințe a fost că Comisia a dispus ca toate actele care sunt relevante și să fie plasate pe paginile web ale celor două instituții și să pună la dispoziția mass-media informațiile ce țin de datoriile acumulate de companie în timp. Acest patrimoniu unic al Republicii Moldova a fost privatizat cu respectarea tuturor procedurilor legale”, a menționat președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe din Parlament, Ștefan Creangă.

Și la ședința trecută mai multe fracțiuni parlamentare au cerut audierea ministrului Economiei, dar și a directorului Agenției Proprietății Publice pentru a oferi explicații desre modul în care a fost privatizat operatorul aerian. Propunerea însă a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Amintim că Civil Aviation Group SRL a fost declarată câștigătoarea concursului de privatizare a companiei Air Moldova. Un studiu publicat de Centrul Expert-Grup arată că în condiţiile unui climat economic favorabil, a creşterii numărului de pasageri în ultimii ani şi a creşterii constante a veniturilor, Air Moldova s-a pomenit cu datorii imense, despre care societatea nu cunoaşte nimic. Potrivit experților, compania a fost adusă în prag de faliment şi privatizată pe bani mărunţi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: