image
Sursa foto: Profimedia Images

Germania a anunțat cel mai mare număr de morți de Covid din ultimele nouă luni

Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese provocate de Covid-19 de la jumătatea lunii februarie. Sistemul sanitar este suprasolicitat, iar specialiștii în sănătate publică avertizează că spitalele ar putea avea peste 6.000 de pacienți la terapie intensivă până la Crăciun, relatează Reuters.

Institutul Robert Koch a raportat miercuri 67.186 de cazuri noi, în creștere cu 302 față de acum o săptămână, și 446 de decese, cea mai mare cifră zilnică din 18 februarie. Numărul total de decese în țară a ajuns la 101.790, mai scrie sursa citată.

Guvernele federale și regionale ale Germaniei au convenit marți să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID-19, inclusiv intensificarea campaniei de vaccinare și restricționarea interacțiunilor fizice, în special pentru persoanele nevaccinate.

Criticați de oamenii de știință pentru că au acționat prea târziu, liderii germani au convenit să ia decizii ferme și iau în calcul să permită accesul în magazine doar celor care dețin un certificat care să dovedească vaccinare anti-Covid sau trecerea prin boală. De asemenea, s-a propus limitarea numărului de persoane la evenimentele mari, scrie digi24.ro.

Gernot Marx, președintele asociației medicilor specialiști ATI, a avertizat că țara ar putea avea în continuare 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, indiferent de măsurile decise acum de politicieni. Acesta a precizat că Germania are mai puține paturi disponibile acum, din cauza lipsei de personal medical.

"Situația devine cu adevărat din ce în ce mai dificilă", a declarat Marx pentru televiziunea ZDF, cerând guvernului să ia în considerare un posibil lockdown. "Trebuie să salvăm spitalele de la colaps", a mai spus acesta.

Germania are 4 cazuri de infectare cu tulpina Omicron confirmate

Patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deşi au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a anunţat marţi biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg, conform Reuters.

Trei dintre persoanele infectate s-au întors dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud pe 26 şi, respectiv, 27 noiembrie, iar a patra persoană este un membru al familiei uneia dintre persoanele care s-au întors.

„Toate cele patru persoane sunt complet vaccinate. O analiză a mutaţiei efectuată de Biroul de stat pentru sănătate a confirmat că toate sunt infectate cu noua variantă îngrijorătoare”, a precizat biroul într-un comunicat, adăugând că toate cele patru se află în carantină. Toţi cei patru au prezentat simptome moderate.

comentarii: