„Procesul este „mânat” din spate de aceiași regizori care sub pretextul „tancurilor rusești” au ciugulit din palma spurcată a lui Plahotniuc. Unicul lor „avantaj" e că sunt rusofobi de profesie. Astăzi la cancelariile occidentale acest fapt se poate vinde cu profit. Și da, „opoziția” pro, în goana orgoliilor, s-a prins în horă! Apropo, sunt extrem de dezamăgit de prestația lor intelectuală de a genera măsuri adecvate economice și sociale în condițiile zilei de azi”, a menționat Ion Sturza.

„Păi, fraților, pentru ce eu și mulți alții am luptat, demascat regimul Plahotniuc?! Furturile lui Șor?! Am dedicat acestei lupte 10(!) ani! Pentru ce ne-am pus în pericol sănătatea și chiar viața?! Ca voi să-i rechemați la „datorie" pe acești criminali și acoliții lor?! Vă bucurați de darurile lor otrăvite? Pentru ce? Ca să fiți voi „prezidenți" și „primii din miniștri”?”, a comentat omul de afaceri.

Totodată, Ion Sturza critică modul în care autoritățile de la Chișinău au gestionat criza pandemică

„Tot procesul medical în fază critică a fost gestionat de politicieni. Subit, ei au devenit „oleacă” medici. Medicii adevărați - și sunt mulți în Moldova - au fost din start marginalizați, stigmatizați și înlăturați de la procesul decizional. Totul a fost subordonat PR-ului personal al lui Igor Dodon. Regretabil, dar acestei „vachanalii” politice s-au alăturat și politicienii din „opoziție”. Ei de asemenea vor să fie „prezidenți" și cașcaval pe gratis”, a mai spus Ion Sturza.