image
Sursa foto: captură video

Regiuni importante din Marea Britanie intră în carantină: Mii de oamenii au ieșit în stradă să protesteze // VIDEO

Zone din Nord-Vestul Angliei, Middlands și West Yorkshire, vor intra în carantină de marți, a anunțat, vineri, secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, potrivit Independent.

Peste 13 milioane de oameni vor fi afectați de carantină, iar mii de oameni au ieșit sâmbătă pe străzile Londrei să protesteze față de măsurile luate.

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat că este inevitabil ca ţara să se confrunte cu un al doilea val de coronavirus. ”Vedem acum un al doilea val care intră … Mi-e teamă că este inevitabil, îl vom vedea în această ţară”, a spus Boris Johnson, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Marea Britanie are al cincilea cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din lume, după Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic, potrivit datelor colectate de Universitatea de Medicină Johns Hopkins.

Întrebat dacă o a doua carantină naţională este luată în considerare, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a spus că internările în spital se dublează la fiecare opt zile, dar că o estimare crucială modelată de Oficiul pentru Statistică Naţională ar fi cheia pentru acest răspuns.

Noutăţile partenerilor

comentarii: