image
Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Vlad Ţurcanu: Adunarea Centenară - o compensaţie pentru lipsa de voinţă a autorităţilor de a omagia făptuitorii Unirii

Adunarea Centenară care va avea loc duminică, 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pe lângă faptul că este o acţiune de aniversare a Unirii de la 1918 – eveniment istoric fără precedent pentru acest teritoriu – este şi o compensaţie pentru lipsa de voinţă a autorităţilor actuale de a omagia făptuitorii actului Unirii, a membrilor Sfatului Ţării, în primul rând, consideră analistul politic Vlad Ţurcanu.

„Ce vor să spună oamenii? Că RM este un stat eşuat, că sunt deranjaţi de antiromânismul grobian, de grotă, adus la nivel de politică de stat. Oamenii sunt răniţi în sentimentele lor naţionale. Oamenii au încercat să-şi exprime opţiune proromânească pe un al ton, în toţi aceşti ani din urmă. Dar n-au fost auziţi. Când nu eşti auzit, reflexul este de a vorbi mai tare. Ceea ce oamenii şi fac. De ce trebuie Marian Lupu, fruntaş în cadrul partidului de guvernare să spună că Unirea nu va avea loc niciodată? Ştie el ceva mai mult decât ştim noi? Este vizionar? Ce-a făcut Marian Lupu câtă vreme a deţinut funcţii importante ca cetăţenilor să le fie mai bine? Ca să existe încredere în acest stat?”, a declarat Vlad Ţurcanu la Radio Chişinău.

„Manifestanţii de duminică vor spune că lor şi s-a furat visul din 1991, când au sperat că ţara lor, tocmai devenită independentă, va avea un traseu european. Improvizaţiile care au urmat, orchestrate în dispreţ faţă de Declaraţia de Independenţă, au însemnat cu totul altceva. Iată de ce oamenii au dreptul moral, pe 25 martie, să mărşăluiască pe străzile Chişinăului şi altor localităţi”, a adăugat Vlad Ţurcanu.

Precizăm că Alianţa pentru Centenar organizează duminică în Centrul Chişinăului Marea Adunare Centenară la care şi-au anunţat prezenţa localităţile şi instituţiile din R. Moldova care au semnat declaraţii de unire cu România. Unioniştii au făcut un apel către toţi cetăţenii care simt româneşte şi cred că unica soluţie pentru a ieşi din impasul în care ne aflăm este unirea cu România să vină duminică, la ora 12.00, în centrul Chişinăului pentru a demonstra „că mişcarea unionistă este mare şi reprezentă o putere”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: