image
Sursa foto: captură

Reglări ca în anii 90: Om de afaceri din Anenii Noi, agresat și amenințat cu moartea de președintele organizației PD

Un om de afaceri din Anenii Noi ar fi fost agresat fizic și amenințat cu moartea de președintele organizației teritoriale a PD, Serghei Rapcea. Asta din cauza faptului că nu a renunțat la planurile sale de a pune pe roate o afacere care i-ar fi făcut concurență unei afaceri similare pornite de Rapcea. Înregistrarea video care surprinde agresiunea a fost difuzată în cadrul emisiunii „60 de minute”.

Incidentul datează din martie 2018. Omul de afaceri care ar fi fost agresat spune că deţinea în arendă o fâşie de pământ pe marginea traseului de la intrarea în oraşul Anenii Noi. Intenţiona să construiască acolo un centru de agrement şi o benzinărie. Preşedintele organizaţiei teritoriale a PD, Serghei Rapcea, devenit ulterior preşedinte al raionului Anenii Noi, ar fi cumpărat şi el un lot de pământ în vecinătatea terenului cu pricina, pe care ar fi început să construiască, la fel, un centru de agrement şi o benzinărie. Pentru a-şi asigura ieşirea la traseu, ar fi ocupat şi o bucată din terenul vecin. Mai mult, Serghei Rapcea l-ar fi avertizat pe agentul economic să nu mai construiască nimic pentru a nu-i crea incomodităţi, iar ca să fie mai convingător ar fi recurs la agresiuni.

Atât invitaţii, cât şi realizatorul emisiunii „60 de Minute” s-au arătat indignaţi de comportamentul lui Serghei Rapcea.

„Eu foarte tare sper ca toţi aceşti oameni care nu ştiau de lege să fie traşi la răspundere şi să domine legea. Aceşti oameni se comportă aşa pentru că aveau puterea absolută de sus şi de aceea că ştiau că în ţară nu funcţionează justiţia, nu funcţionează legea”, a declarat avocata Viorica Grecu.

„Acest individ, acest Rapcea, este un fel de supraveghetor pe un anumit teritoriu, un fel de „smotreascii” cum zic badiţii. Acest agent economic, acest om, are o mică afacere, vrea să facă ceva şi ăsta nu doar că intră pe terenul lui, nu doar că-i umbreşte afacerea şi i-o distruge, dar îl mai şi agresează, îl şantajează. Aţi văzut cîte bip-uri au apărut acolo. Asta înseamnă şi limbajul lui faţă de asta”, a comentat jurnalistul Vasile Năstase, moderatorul emisiunii.

„Da, este nevoie să fie schimbare la toate nivelurile de funcţionari publici pentru că noi toţi ştim că acolo a trăit corupţia, nedreptatea, tergiversările, umilirea cetăţeanului. Noi toţi am avut de suferit din cauza acestui regim şi de aceea noi privim acum cu mare optimsm la noul Guvern, la noul Parlament, care are puterea să decidă, să adopte legi mai bune”, a adăugat avocata Viorica Grecu.

Într-o discuţie telefonică cu realizatorul emisiunii, Vasile Năstase, Serghei Rapcea a respins acuzaţiile pe care i le-a adus omul de afaceri, inclusiv că l-ar fi agresat pe acesta. Rapcea a promis că va reveni pentru a oferi mai multe detalii, însă nu a făcut-o.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: