image
Sursa foto: consilium.europa.eu

Declarația liderilor din țările Trio Asociat: RM, Ucraina și Georgia cer UE să le recunoască perspectiva europeană // DOC

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, Declarația comună a liderilor din țările Trio Asociat Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic. Totodată, alături de șefii de state și guverne ai Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei și Ucrainei, de liderii statelor membre UE, precum și de reprezentanții instituțiilor Uniunii Europene, Maia Sandu a adoptat Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic (PaE).

„Am reiterat determinarea noastră, susținută de voința puternică a popoarelor noastre, de a lucra pentru aderarea la Uniunea Europeană. În acest sens, solicităm UE să susțină alegerea suverană a statelor noastre, împreună cu toți pașii relevanți întreprinși de noi față de integrarea europeană, și să recunoască perspectiva europeană a Republicii Moldova, a Georgiei și a Ucrainei”, se spune în textul declarației Trio-ului Asociat.

Publicăm mai jos Declarația comună a șefilor de state și de guverne ai Trio Asociat - Republica Moldova, Georgia și Ucraina, precum și Declarația comună a Summitului Parteneriatului Estic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: